Tai buvo jau antra Katalonijos superklubo nesėkmė Eurolygoje per paskutines trejas rungtynes. Po dvikovos Š. Jasikevičius pasiteisinimų neieškojo ir akcentavo netinkama savo auklėtinių nusiteikimą. „Negalima išeiti ir žaisti taip. Mes nežaidėme kaip komanda, nei puolime, nei gynyboje. Varžovai kažkodėl buvo daug greitesni už mus. Kiekvieną kartą vydavomės jų gynėjus dviem metrais atsilikę. Labai sunku, nes kai pasinaudoja pranašumais, jie yra labai geri. Tiesa, mes parodėme (gerą) reakciją, parodėme, kad galime žaisti prieš bet ką, kas akivaizdu. Galime žaisti su bet kuo, bet norint laimėti dideles rungtynes, reikia žaisti visas rungtynes, nuo pirmos iki paskutinės minutės“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Nors „Barcelona“ varžovams nusileido tik 5 taškais, bet ketvirtame kėlinyje svečiai iš Stambulo turėjo net 18 taškų pranašumą (71:53), o priartėti šeimininkams pavyko tik paskutinėmis rungtynių minutėmis. „Manau, kad vertinant visas 40 minučių jie buvo geresnė komanda. Akivaizdu, kad „Barcelona“ ir „Anadolu Efes“ dvikova yra didelės rungtynės, bet mums nepavyko jų pradėti su tinkamu mentalitetu ir fiziškumu. Todėl iš pradžių ir mokėjome didelę kainą. Mes nenorėjome judinti kamuolio, nerodėme noro žaisti vieni už kitus. Susidarė įspūdis, kad savo problemas bandėme išspręsti žaisdami pavieniui, mūsų krepšinis buvo labai individualus. Kita vertus, po tragiško pirmo kėlinio, kitus tris mes žaidėme pakankamai gerai, tiesiog mes nepataikėme savo metimų, o tai yra kas kita nei žaisti blogai. Mūsų krepšinis buvo daug geresnis, bet kai suteiki varžovams tokį pasitikėjimą, kai jie kontroliuoja žaidimą, turi persvarą, tai kovoti dėl pergalės labai sudėtinga. Manau, kad mano žaidėjų reakcija ketvirtame kėlinyje buvo puiki, bet vertinant visas rungtynes „Anadolu Efes“ nusipelnė pergalės“, – pripažino Š. Jasikevičius.

Tuo metu „Anadolu Efes“ strategas Erginas Atamanas po rungtynių džiaugėsi puikiu komandos pasirodymu Barselonoje. „Žaidėme su labai pajėgia komanda, kuri savo aikštėje kaunasi iki paskutinės sekundės. Ketvirtame kėlinyje jie pasinaudojo mūsų klaidomis, atsipalaidavimu, nepataikytais metimais ir sumažino mūsų pranašumą. Visgi mums tai yra labai gera pergalė. Mes įrodėme, kad galime siekti aukščiausių tikslų, su kuo visus ir sveikinu. Po pralaimėjimo Valensijoje, kuris buvo labai skaudus, mūsų moralė buvo labai žemame lygyje, o aš jaučiausi blogiausiu treneriu. O dabar jaučiu, kad esu geriausias“, – po rungtynių juokavo E. Atamanas.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją