Taip reikalingos pergalės svečiams negarantavo ir įspūdingas Marcuso Fosterio pasirodymas. Amerikietis sušveitė 31 tašką (5/8 dvitaškiai, 5/12 tritaškiai, 6/6 baudos). Tiesa, svarbiausiu metu jo metimai skriejo pro šalį.

Po 12 taškų surinko Martynas Echodas (8 atk. kam.) ir Benedekas Varadi.

6 taškus pridėjo Gytis Radzevičius (9 atk. kam.), 5 – Elvaras Fridrikssonas (0/5 tritaškiai).

PAOK į priekė vedė Jaylenas Handsas su 20, Jalen Riley su 15 ir Yannickas Franke su 10 taškų.

Būtent J. Riley tritaškis paskutinėmis dvikovos sekundėmis tapo kertiniu, nors dar ketvirto kėlinio viduryje rytiečiai pirmavo dviženkliu skirtumu (77:67). Prieš pat finalinę sireną E. Fridrikssono mėginimas išplėšti pratęsimą buvo netikslus.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai pirmąjį mačą prieš savaitę laimėjo labai užtikrintai – 85:62.

Lemiamas, trečiasis, susitikimas numatytas kitą antradienį, sausio 17 dieną, Lietuvos sostinėje.

Vilniečiams serijoje priklauso namų aikštelės pranašumas, nes jie pirmojo etapo H grupėje su 3 pergalėmis finišavo antri. PAOK su 2 pergalėmis G grupėje liko trečioje vietoje.

Rungtynių eiga:

Žvėriškai mačą pradėjęs Marcusas Fosteris per pirmas minutes vienas pelnė dvigubai daugiau taškų nei visa varžovų komanda – 4:8. Netrukus amerikietis smeigė jau trečią savo tritaškį, o prie jo viražų puolime prisijungė ir Martynas Echodas, Gytis Radzevičius bei Elvaras Fridrikssonas: „Rytas“ spruko į priekį – 9:20. PAOK ekipą kėlinio pabaigoje patempė Jaylenas Handsas – 17:23.

Šeimininkai antrame ketvirtyje tęsė savo spurtą ir po to paties J. Handso, Jaleno Riley, Yannicko Franke bei Tylerio Polley šūvių perėmė kontrolę – 34:28. Vilniečiams savo padėties nesisekė pataisyti net ir po dviejų minutės pertraukėlių – 39:30. J. Handsas ir kiti PAOK žaidėjai toliau smaginosi: į didžiąją pertrauką jie iškeliavo būdami itin pakilios nuotaikos – 46:34.

Rytiečiai iš rūbinės grįžo susikaupę ir sumetė penkis taškus be atsako – 46:39. Gynybą gerokai suaktyvinę svečiai po truputį artėjo: po vykusio M. Fosterio pacentravimo – 54:50. Kamuolį puolime nusiėmęs M. Echodas varžovams paliko tik minimalią persvarą (57:56), kurią niekais čia pat pavertė tiesiog siautėjęs M. Fosteris – 57:58.

Lemiamo kėlinio pradžioje estafetės lazdelę iš amerikiečio perėmė Benedekas Varadi – 58:67. Nors tritaškį per oponento rankas smeigęs M. Fosteris už pernelyg dideles emocijas užsidirbo techninę pražangą, B. Varadi greitą išpuolį užbaigė metimu su kontaktu ir grąžino „Rytui“ dviženklį pranašumą – 67:77. PAOK dar nekapituliavo ir po J. Handso inicijuoto šturmo išlygino rezultatą – 78:78. „Rytas“ ir toliau strigo, M. Fosteris nebepataikė, o šeimininkų didvyriu tapo J. Riley – 81:78.

Šios serijos nugalėtojai žais TOP-16 etapo J grupėje kartu su Bonos „Telekom Baskets“, Martino Gebeno atstovaujama Manresos BAXI ir Ostendės „Filou“ – Stambulo „Bahčesehir College“ poros laimėtoja.

Tuo metu savo pasirodymą FIBA Čempionų lygoje jau baigė Izmiro „Pinar Karšiyaka“ su Mindaugu Kuzminsku.

Dar trečio kėlinio pabaigoje taškų skirtumu pirmavę Turkijos atstovai subyrėjo lemiamame ketvirtyje ir antrą kartą 89:96 (22:22, 28:25, 22:16, 17:33) krito prieš Mursijos UCAM bei pralaimėjo seriją 0:2.

Lietuvis per 18 su puse minutės pasižymėjo 7 taškais (1/2 dvitaškis, 1/3 tritaškis, 2/2 baudos) ir 2 perimtais kamuoliais.

Šių metų turnyrą pradėjo 52 komandos iš 29 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją