Vasario 23-ąją Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje laukia dvikova su Vengrijos rinktine, o vasario 26-ąją – išvykoje rungtynės su Prancūzija.

Tai bus paskutinės atrankos etapo rungtynės, o lietuviai jau anksčiau laiko yra užsitikrinę kelialapį į vasaros pabaigoje Azijoje vyksiantį pasaulio čempionatą.

„Situacija yra gera tuo, jog mums nereikia susitelkti į konkrečias rungtynes, kadangi turime bilietą į pasaulio čempionatą. Visgi, Lietuvos rinktinės kriterijai visada yra aukšti, kartais nepasiseka, tačiau norime laimėti kiekvienose rungtynėse ir šis mačas nebus išimtis. Būtent todėl mums reikalingas sirgalių užnugaris, kviečiu atvykti ir palaikyti mūsų rinktinę“, – mintimis dalijosi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje Vengrijoje Lietuva po atkaklios kovos iškovojo pergalę. Praėjusių metų rugpjūčio 24 d. vykusias rungtynes lietuviai laimėjo rezultatu 88:78.

Mūsiškių gretose rezultatyviausiai žaidė po 19 taškų pelnę Jonas Valančiūnas ir Rokas Jokubaitis, o varžovų komandoje labiausiai išsiskyrė Adamas Hanga (18 tšk.). Per 10 rungtynių vengrai iškovojo 5 pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų.

„Lyginant su rungtynėmis vasarą, savo gretose neturėsime ryškiausių žvaigždžių, tačiau aš, kaip treneris, kartu su visu štabu, tikiuosi, jog rungtynėse atiduosime širdį ir rodysime kiek galime geresnį krepšinį,“ – kalbėjo K. Kemzūra.

Nors artėjančios rungtynės atrankoje į FIBA pasaulio čempionatą sportiniu principu nieko nelems, tačiau jų svarba mūsų rinktinei nėra mažesnė.

„Svarbi detalė – motyvacija. Mūsų rinktinei šios rungtynės iš esmės nieko nelemia, bet kitoms komandoms bus labai svarbu, ar laimime, ar daliname taškus. Puikiai prisimename, jog Europos čempionato rungtynės Prancūzijai su Bosnija ir Hercegovina nieko nelėmė, tačiau sprendė mūsų likimą tolimesnėje kovoje.

Mes vylėmės, jog jie kausis, ką kiekviena komanda ir turėtų daryti, nenusileisti bei neatsipalaiduoti. Tai vienas iš kriterijų išlaikyti savo lygį, mes turime išeiti ir parodyti pastangas, nusiteikimą visu rimtumu“, – reziumavo K. Kemzūra.

Bilietais į vasario 23 d. Klaipėdoje „Švyturio“ arenoje vyksiančias Lietuvos vyrų rinktinės rungtynes prekiauja kakava.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją