Kauno „Žalgiris“ (10-8) šiais metais Eurolygoje nepralaimi: Milošo Teodosičiaus nepalaužti Kazio Maksvyčio auklėtiniai antrąjį reguliariojo sezono ratą pradėjo saldžia pergale.

Sudėtį atnaujinęs Kauno klubas išvykoje metė iššūkį Bolonijos „Virtus“ (8-10) klubui ir po atkaklios kovos triumfavo 87:77 (24:13, 16:23, 20:24, 27:17).

„Žalgiris“ nusipelnė pergalės. Pradėjome labai sunkiai, o tai išties nebuvo labai gerai. Mes kovojome, įdėjome daug pastangų, kad pavytume varžovus, o tuomet Isaiah Tayloras didžiąja dalimi nulėmė rungtynes. Jis leido žalgiriečiams įkvėpti gryno oro. Psichologiškai mums tai buvo smūgis į saulės rezginį“, – kalbėjo „Virtus“ vyriausiasis treneris.

"Virtus" - "Žalgiris". Rungtynių statistika

Bolonijos komanda rankų nenuleido ir mėgino atkurti intrigą. „Vis dėlto baudos metimai ir kova dėl atšokusių kamuolių buvo akivaizdūs ir lemiami faktoriai, pabaigoje leidę „Žalgiriui“ iškovoti pergalę“, – sakė S. Scariolo.

Kovą dėl atšokusių kamuolių „Žalgiris“ laimėjo 38:24. Sunkiausiai K. Maksvyčio auklėtiniams sekėsi stabdyti Milošą Teodosičių – pakilęs nuo atsarginių suolo pelnė 21 tašką ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų.

Prieš rungtynes „Žalgiris“ paskelbė, kad ant parketo Bolonijoje nepasirodys susirgęs Dovydas Giedraitis. Nežaidė ir Mantas Kalnietis bei Karolis Lukošiūnas. „Virtus“ vertėsi be Nico Manniono, Awudu Abasso, Isaia Cordinier, Marco Belinelli ir Leo Menalo.

Pirmojo rato akistatą Kaune žalgiriečiai laimėjo 68:65.

Metus Eurolygoje kauniečiai pradėjo 86:66 sutriuškindami Stambulo „Fenerbahče“, o Bolonijos klubas 83:75 pranoko „Barceloną“.

Po šių rungtynių „Žalgiris“ iš Italijos neišvyks – penktadienį Kauno ekipa Milane žais su vietos „Armani“ komanda.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją