Su Bolonijos „Virtus“ Kauno ekipa šį sezoną susitiks antrą kartą. Sezono pradžioje namie K. Maksvyčio auklėtiniai šventė pergalę 68:65.

Abi komandos praėjusią savaitę šventė pergales – „Žalgiris“ 86:66 įveikė Stambulo „Fenerbahče“, o „Virtus“ 83:75 išvykoje paguldė ant menčių Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barceloną“.

Pastaroji savaitė „Žalgiriui“ buvo itin intensyvi – traumą gavusiam ir ilgam laikui iškritusiam lyderiui Keenanui Evansui reikėjo skubiai ieškoti pamainos ir klubui pavyko ją rasti. Su Isaiah Tayloru į Kauną atvyko ir Tylerį Cavanaugh pakeisiantis italas Achille Polonara.

„Pasisveikinome, susipažinome, bet kol kas neplanuojame, kad pirmose rungtynėse jie gaus svarbų vaidmenį, – pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis. – Planuojame juos po truputį integruoti į komandą. Jei duos naudos, įgaus ir daugiau mūsų pasitikėjimo.“

Anot trenerio, dėl pokyčių komandoje žaidimo planas neturėtų keistis: „Gynyboje neturėtume turėti problemų, nes abu naujokai gerai ginasi, o puolime reikės rasti balansą. Paskutinėse rungtynėse, kai iškrito K. Evansas, pavyko tai padaryti. Keenanas buvo lyderis, kažkas turės paimti jo naštą ant savo pečių. Ieškosime, kam tą dieną sekasi geriausiai.“

Strategas dalijosi, kad kalbėjo su K. Evansu apie tai, kas nutiko – žaidėjui vis dar buvo sunku patikėti.

„Vis svarstėme ar čia tik ne sapnas. Aišku, nėra malonu, bet sureagavome greitai, geras darbas atliktas, komanda nepalikta nelaimėje, yra du nauji žaidėjai. Tikrai motyvacijos netrūksta“, – sakė jis.

Į Italiją „Žalgiris“ vyksta su visais krepšininkais, iš kurių žaisti negalės tik Mantas Kalnietis. Veteranas jau pradėjo kontaktines treniruotes, tačiau kol kas artimiausiose rungtynėse dar nežais.

Kalbėdamas apie pirmąją varžovę – Bolonijos komandą – „Žalgirio“ strategas užsiminė, kad laiko pasiruošti dvikovai beveik nebuvo: „Gerai, kad žaidėme jau su jais pirmajame rate, lengviau su informacija. Pagrindinis pasikeitimas – žais vienas iš varžovų lyderių Tornike Šengelija. Tai – fiziška, atletiška, patyrusi komanda, vadovaujama gero trenerio Sergio Scariolos. Laimėjo paskutines dvejas rungtynes, tad mūsų laukia sunki dvikova.“

Treneris akcentavo faktą, kad „Virtus“ ekipoje visi žaidėjai renka maždaug vienodai taškų ir naudingumo balų.

„Jie naudoja didelę rotaciją, visi po kruopelytę prineša, gali iššauti vis kitas žaidėjas. Paskutinėse rungtynese su „Barcelona“ iššovė Iffe Lundbergas, Milošas Teodosičius“, – kalbėjo jis.

K. Maksvytis taip pat pastebėjo, kad šio sezono Eurolygos turnyras yra itin pajėgus.

„Prie pilnos laimės mums trūksta 2-3 pergalių, kurios išslydo iš rankų paskutinėmis minutėmis. Gal net būtume turnyro viršuje. Aišku, 2-3 pralaimėjimai būtų bloškę mus ir į lentelės apačią. Visos komandos apylygės, tad smagu būti tarp geriausiųjų ir varžytis. Gal tik norėtųsi daugiau pagarbos iš varžovų ir kitų rungtynių dalyvių. Mes norime laimėti kiekvienas rungtynes, parodyti, kas esame. Sunkiai dirbame per treniruotes, esame susikaupę 100 proc. ir tikimės, kad iš Italijos grįšime ne tuščiomis“, – sakė jis.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją