Amerikiečiui jau pirmą minutę patyrus Achilo sausgyslės traumą, išvedusią jį iš rikiuotės 6-8 mėnesiams, žalgiriečiai nesubyrėjo ir sutriuškino ilgai pirmoje sezono pusėje turnyre pirmavusį Turkijos klubą.

K. Evansas susižeidė lygioje vietoje, kai po netaiklaus Nicko Calatheso tritaškio nusiėmė kamuolį ir mėgino jį persivaryti į varžovų aikštės pusę. Kaip tik tuo metu 26-erių metų gynėjas pajuto didelį skausmą dešinėje kojoje ir nugriuvo, o iš jo rankų išsprūdusį kamuolį pribėgęs sučiupo Scottie Wilbekinas.

Nors ir matė, kad varžovas yra ištiktas nelaimės, jis pabandė įkrauti kamuolį iš viršaus, bet itin nesėkmingai, o šį užvaldžius Rolandui Šmitui teisėjai pagaliau sustabdė mačo laiką ir leido medikams suteikti pagalbą nukentėjusiam.

Tai, kad „Fenerbahče“, nepaisant K. Evanso patirtos sunkios traumos, rengė savo greitą išpuolį, itin nepatiko paprastiems krepšinio gerbėjams. Turkus nubaubė „Žalgirio“ arena, o S. Wilbekinas buvo papildomai sugėdintas socialiniuose tinkluose.

„Gėda S. Wilbekinui ir gėda Dimitriui Itoudžiui, kuris neliepė savo žaidėjui neatakuoti“, – piktinosi vienas internautas.

Tuo metu kitas pastebėjo, kad trigubai negražiu Scottie poelgį pavertė tai, kad K. Evansas – ne tik jo tautietis, bet ir buvęs komandos draugas. Dar pernai abu šie amerikiečiai atstovavo Tel Avivo „Maccabi“.

Beje, susitikimą S. Wilbekinas baigė vos su 5 taškais savo sąskaitoje. Visus juos jis sukrapštė trečio kėlinio viduryje, kai viskas praktiškai jau buvo aišku.

Primename, kad K. Evansas iškart po traumos buvo nuvežtas į „Gijos“ klinikas, kur atlikti tyrimai patvirtino plyšusios Achilo sausgyslės diagnozę.

Gynėjas po tyrimų buvo skubiai operuotas ortopedo traumatologo profesoriaus Rimtauto Gudo.

Šį sezoną amerikietis demonstravo fantastišką žaidimą Eurolygoje. Iki traumos K. Evansas buvo rezultatyviausias ir naudingiausias komandos žaidėjas turnyre su 16,8 taško ir 18,4 naudingumo balo vidurkiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)