Namuose sausakimšai areną pripildžiusių sirgalių palaikomi Kazio Maksvyčio auklėtiniai 86:66 (21:15, 20:15, 26:10, 19:26) sutraiškė Stambulo „Fenerbahče“ (10-7).

Karjeros mačą žaidusio Lauryno Biručio vedami žalgiriečiai Eurolygos reguliariojo sezono pirmojo rato finiše išrašė Turkijos ekipai jau penktąjį pralaimėjimą iš eilės.

Krepšį dėjimais laužęs L. Birutis per 23 minutes pelnė 15 taškų (7/10 dvit., 1/1 baud.), atkovojo 6 kamuolius, 3 kamuolius perėmė ir surinko 27 naudingumo balus.


Pirmąją mačo minutę „Žalgiris“ prarado Keenaną Evansą, kuris atkovojęs kamuolį krito ant parketo ir ant kojų pastovėti nebegalėjo. Klubas pranešė, kad gynėjui plyšo Achilo sausgyslė, sezonas jam yra baigtas.

Lyderio trauma kuriam laikui pritildė visą „Žalgirio“ areną, o sutrikę kurį laiką atrodė ir komandos krepšininkai. Komandos iki pirmojo kėlinio vidurio žaidė taškas į tašką, bet tuomet kauniečiai pradėjo didinti apsukas ir bėgti į priekį.

Po pirmojo ketvirčio „Žalgiris“ jau pirmavo 21:15, o įpusėjus susitikimui po spurto 9:2 pavyko įgyti dviženklį pranašumą 41:30. Vis dėlto didžiausios problemos varžovų iš Turkijos laukė jau po pertraukos.

Įspūdingą spurtą 27:5 surengęs „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje pradėjo varžovų triuškinimą 59:33. Dimitrio Itoudžio auklėtiniai nerado kelių link krepšio, o tuo pasinaudoję kauniečiai dominavo 65:37.

Po trijų kėlinių 67:40 pirmavęs „Žalgiris“ paskutiniajame ketvirtyje varžovams stebuklų kurti neleido. Turkai tik minimaliai sumažino savo atsilikimą ir nuskambėjus finalinei sirenai turėjo pripažinti įtikinamą Kauno komandos pranašumą.

Trečiajame kėlinyje dominavęs ir karjeros rekordus sulaužęs L. Birutis iki šiol Eurolygoje buvo surinkęs daugiausiai 10 taškų ir 12 naudingumo balų. Tai įvyko praėjusią savaitę pralaimėtame mače prieš Monako ekipą.

Naudingiausiai „Fenerbahče“ gretose ketvirtadienį žaidė 5 taškus, 3 rezultatyvius perdavimus ir 9 naudingumo balus surinkęs Scottie Wilbekinas.

„Žalgiris“: Ignas Brazdeikis ir Tomas Dimša po 17, Laurynas Birutis 15 (6 atk. kam., 27 naud. bal.), Edgaras Ulanovas 10 (5 atk. kam.), Lukas Lekavičius 9, Rolandas Šmitas 6 (6 atk. kam.).

„Fenerbahče“: Devinas Bookeris 10 (4 atk. kam.), Carsenas Edwardsas ir Johnathanas Motley po 8, Metecanas Birsenas (7 atk. kam.), Melihas Mahmutoglu ir Marko Guduričius po 6.

K. Maksvyčio kariauna šiame susitikime vertėsi be Tylerio Cavanaugh ir Manto Kalniečio, bet ant parketo išbėgo žaizdas išsilaižę Lukas Lekavičius ir Dovydas Giedraitis.

D. Itoudis savo dispozicijoje neturėjo Tonye Jekiri, Nemanja Bjelicos ir Tariko Biberovičiaus.

Šiomis rungtynėmis „Žalgiris“ užbaigė pirmąjį Eurolygos turnyro reguliariojo sezono ratą. Antrąjį ratą kauniečiai pradės jau kitą – „dvigubą“ Eurolygos savaitę, kurios metu žalgiriečiai viešės Italijoje. Sausio 10 d. „Žalgiris“ išvykoje žais su Bolonijos „Virtus“, o sausio 13 d. – su Milano „Olimpia Armani“.




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją