Sostinės klubas savo žiūrovų akivaizdoje svečius iš Graikijos sutalžė 85:62 (23:16, 23:16, 19:12, 20:18).

Atsakomasis susitikimas sausio 11 d. vyks Graikijoje.

„Rytas“ ir PAOK kovoja iki dviejų pergalių. Seriją laimėjusi komanda pateks į FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etapą.

Vilniečiams priklauso namų aikštelės pranašumas, nes jie H grupėje su 3 pergalėmis liko antri. PAOK su 2 pergalėmis G grupėje užėmė trečiąją vietą.

Vilniaus klubas kiek sėkmingiau pradėjo susitikimą ir pirmosiomis minutėmis veržėsi į priekį 9:4. Graikai suskubo vytis, bet netrukus šeimininkai vėl sugebėjo atsiplėšti 17:9. Po pirmojo kėlinio „Rytas“ pirmavo 23:16.

Antrajame ketvirtyje vilniečiai trumpam prisileido varžovus artyn (23:25), bet tuomet surengė spurtą 18:4 ir įgijo dviženklį pranašumą 43:27. Įpusėjus mačui G. Žibėno kariauna užtikrintai buvo priekyje 46:32.

Po pertraukos „Rytas“ toliau diktavo savo sąlygas ir pradėjo varžovų triuškinimą 60:40. Prieš lemiamą ketvirtį šeimininkai pirmavo 65:44, o graikai per likusį laiką intrigos neatkūrė.

Vilniečiai paskutinėmis minutėmis dar labiau padidino savo persvarą ir nuskambėjus finalinei sirenai šventė įtikinamą pergalę.

Salonikų komanda Vilniuje vertėsi be keturių krepšininkų: Nate'o Renfro, Georgio Kamberidžio, Theodoro Konstantidžio ir Diamančio Slaftsakio.

Šios serijos nugalėtojai žais „Top 16“ J grupėje kartu su Bonos „Telekom Baskets“, Martino Gebeno atstovaujama Manresos BAXI ir Ostendės „Filou“ – Stambulo „Bahčesehir College“ įkrintamųjų serijos laimėtoja.

„Rytas“: Marcusas Fosteris (5 rez. perd.) ir Margiris Normantas po 14, Martynas Echodas (5 atk. kam.) ir Benedekas Varadis po 11, Elvaras Fridrikssonas 10 (5 rez. perd.).

PAOK: Jalenas Riley 17, Jaylenas Handsas 11, Tyleris Polley 8 (5 atk. kam.), Yannickas Franke 6, Jordanas Sibertas ir Evangelosas Margaritis po 5.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją