Iš viso antradienį bus sužaistos dvejos atidėtos rungtynės, su kurių anonsu ir kviečiame susipažinti. Abejas rungtynes krepšinio gerbėjai galės stebėti tiesiogiai portale „Delfi“.

18 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – Kauno „Žalgiris-2“
Marijampolės sporto centro krepšinio salė, Gamyklų g. 1, Marijampolė

Talentingiausio šalyje „Žalgirio“ jaunimo (18 pergalių ir 3 pralaimėjimai) laukia vienas rimčiausių sezono iššūkių. Kauniečiai šiandien keliauja į Marijampolę, kurioje lauks jau 6-erias rungtynes iš eilės laimėję „Sūduvos-Mantingos“ (17-3) krepšininkai.

Pirmąsias šių ekipų rungtynes Kaune po nerezultatyvios kovos 68:62 laimėjo jaunieji žalgiriečiai. Tuomet sunkiai sezoną pradėjusiai Marijampolės komandai dar vadovavo Marius Kiltinavičius ir joje žaidė Domantas Vilys. Dabar prie „Sūduvos-Mantingos“ ekipos vairo stovi Tomas Gaidamavičius, o būtent šiandien komandoje turėtų debiutuoti į D. Vilio vietą iš Vilkaviškio „Perlo“ išpirktas daugiausiai rezultatyvių perdavimų (vid. 7,58 per rungtynes) lygoje atliekantis Aidas Kavaliauskas.

„Žalgiris-2“ pastarąsias rungtynes „7bet-NKL“ pralaimėjo Šakių „Vyčiui-VDU“ 64:68, kai komandai nepadėjo Motiejus Krivas ir nuo gruodžio 11 d. aikštėje dėl traumos nė karto nepasirodęs Liutauras Lelevičius. M. Krivas ir įžaidėjas Kajus Kublickas pirmadienį sėdėjo ant pagrindinės „Žalgirio“ komandos suolo per rungtynes Alytuje, tad jie tikriausiai šį kartą abu pasirodys ir Marijampolėje.

Kaip ir marijampoliečiai bei kauniečiai, tik tris nesėkmes šį sezoną yra patyrę ir Telšių „Telšiai“ (19-3).

19 val. Vilniaus „Rytas-2“ – Vilkaviškio „Perlas“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Sezono metu jau keitęsis „Perlas“ (7/12) per Naujųjų metų pertrauką pasikeitė dar labiau. Didžiausia komandos netektimi galima laikyti į kaimyninę Marijampolę persikėlusį geriausią lygos asistentą A. Kavaliauską, kuris Vilkaviškio komandoje pirmavo pagal renkamus naudingumo balus (15,9). Maža to, klubas atsisveikino su dviem legionieriais – ukrainiečiu Jurijumi Kondrakovu ir ekipoje dėl prieš sezoną gautos traumos taip ir nedebiutavusiu amerikiečiu Isaiah Reddishu. Į išvykusiųjų vietą kol kas atvyko tik Mantvydas Žukauskas, kurio sutartį „Perlas“ išpirko iš „Kretingos-VR Serviso“.

Vilkaviškio komanda yra pralaimėjusi 4 rungtynes iš eilės, mažiausia nesėkmė per jas buvo patirta 18 taškų skirtumu, o atsitiesi dabar bus dar sunkiau. Vis dėlto varžovas tam šiandien yra vienas palankiausių – „Rytas-2“ (5/15) pats pralaimėjo trejas pastarąsias rungtynes. Tiesa, jaunieji vilniečiai nebuvo triuškinami, su visais varžovais kovėsi labai solidžiai, tad šiandien turi retą progą, kai gali manyti, kad būtent jie yra rungtynių favoritai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją