Pirmosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės Vilniaus „Jeep“ arenoje prasidės antradienį – 19.30 val. Antrąsias rungtynes Graikijoje komandos sužais sausio 11-ąją, o jeigu prireiks trečiųjų, jos vėl Lietuvoje bus žaidžiamos sausio 17-ąją.

„Atvyksta pajėgi, gerai treniruojama komanda, į kitą etapą patekusi iš komplikuotos grupės, kurioje aplenkė Sasario „Dinamo“, įveikę Dižono JDA ir turėjo gerus šansus laimėti namie prieš Malagos „Unicaja“. Jų stabilumas matyti ir Graikijos čempionate, kur PAOK žengia ketvirtoje pozicijoje. Komandoje – ryškiai išreikšti lyderiai gynėjai, turėsime juos stabdyti – turime būti nusiteikę laimėti per gynybą“, – teigė G. Žibėnas.

PAOK liūto dalį taškų Čempionų lygoje renka trenerio jau minėti perimetro grandies žadėjai. Amerikiečiai Jalenas Riley (2018-2019 m. sezone žaidė NKL, Palangos „Kuršių“ komandoje) ir Jaylenas Handsas atitinkamai pelno po 18,2 ir 15,2 taško per susitikimą, dar 15,2 taško prideda olandas Yannickas Franke. Šis krepšininkas Lietuvos krepšinio sirgaliams taip pat gerai pažįstamas – jis yra atstovavęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubui.

„Trys varžovų gynėjai vidutiniškai sugeneruoja 50 taškų per rungtynes, o gali ir dar daugiau. Nuo bendrų komandinių pastangų priklauso, kaip mes „atmušinėsime“ juos iš užtvarų, kaip mes išlįsime iš užtvarų, kokios aktyvios rankos bus, kaip mes anksti juos pasitiksime ir kaip anksti kalbėsime varžovams bandant statyti užtvaras. Nebus taip, kad mes tikėsimės, jog jie prames. Jeigu taip galvosime, tuos metimus jie sumes – mes patys turime priversti juos pramesti“, – pažymėjo G. Žibėnas.

Anot „Ryto“ trenerio, nors didžiąją šio sezono dalį jo auklėtiniai žaidžia banguotai ir kartais įsigudrina pralaimėti ant popieriaus silpnesnėms komandoms, jis tiki krepšininkais ir jų turimu potencialu.

„ Taip, trūksta stabilumo, tokiu sezono metu banguojame per dažnai. Bet sunkesnės rungtynės dažnai baigiasi pergale, o tai mus skatina tobulėti. Mūsų kasdieninis darbas yra tapti geresniais. Žinoma, yra nerimo, bet kiekvienas treneris visada dėl ko nors nerimauja. Norime pasiruošti kiek galima geriau – geriausias pasitikėjimas savo jėgomis atsiranda tada, kai gerai pasiruoši“, – tikino krepšinio specialistas.

Anot G. Žibėno, tiek Naujųjų išvakarėse, tiek pirmąją 2023-ųjų dieną komanda treniravosi. „Bandome atlikti savo darbą kuo sąžiningiau, eiti į aikštę su pasitikėjimu. Paskutinį kartą pusiau laisvą dieną žaidėjai turėjo gruodžio 29-ąją, tačiau ir tada vyko komandos vakarienė. O ilsėjomės per Kalėdas“, – pasakojo G. Žibėnas.

PAOK komandą treniruoja 53-ejų Graikijos krepšinio specialistas Aris Lykogiannis. Aukščiausias ekipos žaidėjas – 212 cm ūgio graikas Zisis Sarokopoulas, tačiau 32-ejų krepšininkas šį sezoną FIBA Čempionų lygoje į aikštę dar nebuvo išbėgęs.

Šį varžybų etapą įveikusi komanda pateks į naujai formuojamą keturių komandų grupę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją