Didžiąją savo karjeros dalį įvairiose Turkijos komandose praleidęs 208 cm ūgio E. Buckneris praėjusių metų balandžio viduryje padėjo parašą ant sutarties su Rusijos „Zenit“ klubu, kurio pagrindinis rėmėjas yra Rusijos gamtinių dujų gigantas „Gazprom“.

Nuo Vladimiro Putino pradėto žiauraus karo Ukrainoje jau buvo prabėgę daugiau nei du mėnesiai.


Tuo metu, kai Rusijoje dirbę Lietuvos krepšininkai ir treneriai jau buvo atsisveikinę su šalimi agresore ar bandė nutraukti su ja saisčiusias sutartis, amerikietis aukštaūgis pasirinko priešingą kryptį ir žaisti išvyko būtent į karą pradėjusios valstybės klubą.

VTB Vieningoje lygoje atstovaudamas „Zenit“ E. Buckneris sužaidė 12 rungtynių, šešias iš jų pradėjo starto penkete ir per susitikimą vidutiniškai pelnė po 2 taškus bei atkovojo po 1,3 atšokusio kamuolio. 23-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkėjęs aukštaūgis ant parketo vidutiniškai praleisdavo po 8 min.

Su „Zenit“ komanda E. Buckneris tapo Rusijos čempionu – katalono Xavi Pascualio treniruojama komanda VTB lygos finalo serijoje 4-3 pranoko Maskvos CSKA, o lemiamas septintas serijos rungtynes „BC Wolves“ naujokas pradėjo starto penkete.

Paskutinių rungtynių statistika

Pažymėtina, kad X. Pascualis ir po praėjusio sezono, kurio metu Rusijos klubai dėl šalies sukelto karo buvo pašalinti iš Eurolygos, liko dirbti Sankt Peterburge, jam ten talkina asistentai iš Ispanijos ir Graikijos. Komandoje šiuo metu rungtyniauja keturi amerikiečiai bei prancūzas Thomas Heurtelis, dėl kurio pasirinkimo keltis į Rusiją aštrios diskusijos buvo kilusios ir Prancūzijoje.

„BC Wolves“ klubo atstovas „Delfi“ tikino, kad su amerikiečiu E. Buckneriu buvo kalbėta apie šį įvykį ir išsiaiškintos jo aplinkybės.

„Renkantis žaidėjus atsižvelgiame į gausybę faktorių, tame tarpe ir į jų vertybes. Dėl Erico vertybių neturime jokių abejonių. Prieš pasirašant sutartį kalbėjomės su juo apie situaciją dėl žaidimo „Zenit” klube ir jis mus užtikrino, kad padarė klaidą ir šiame kare visiškai palaiko Ukrainą, o su Rusija ateityje nebenori turėti jokių ryšių“, – „BC Wolves“ poziciją „Delfi“ perdavė klubo atstovas.

„Delfi“ žiniomis, Sankt Peterburgo klubas amerikiečiui siūlė likti Sankt Peterburge ir šiam sezonui, tačiau pratęsti sutarties jis nepanoro ir išvyko rungtyniauti atgal į Turkiją, kur iki šiol atstovavo II šios šalies lygos Stambulo „Sigortam.net ITU“ komandai.

Netrukus klubas pasidalino ir paties E. Bucknerio komentaru.

„Visiškai palaikau Ukrainą šiame kare. Kai pasirašiau kontraktą su „Zenit”, turėjau labai mažai informacijos apie visą šį konfliktą.

Būdamas ten, gavau vis daugiau žinių ir supratau, kad mano sprendimas žaisti Rusijoje buvo blogas. Išlaukiau sezono pabaigos ir, nors turėjau pasiūlymų likti, visus juos atmečiau. Esu prieš bet kokius karinius veiksmus ir tikiuosi, kad šis karas baigsis kuo greičiau“, – tikino pats amerikietis.

Šiuo metu E. Buckneris jau yra atvykęs į Lietuvą, pirmadienį jam atliekama medicininė patikra.

E. Buckneris nėra vienintelis žaidėjas, su kuriuo „BC Wolves“ pasirašė sutartį praėjusių metų pabaigoje. Artėjant 2023-iesiems Alytuje šiuo metu rungtyniaujančią komanda papildė ilgus metus Madrido „Real“ atstovavęs Jeffery Tayloras, kol kas oficialiame susitikime dar nedebiutavęs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)