„Wolves“ vairininkas trečiadienį po rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“ pakomentavo skambiausią ekipos pirkinį.

Anot R. Kurtinaičio, privilioti J. Taylorą padėjo klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas, 2009-2010 metais žaidęs Madrido „Real“, kur pastaruosius septynerius metus ir rungtyniavo ekipos naujokas.

Be to, Švedijoje gimęs amerikietis turi šios šalies pasą ir yra rungtyniavęs Europos čempionate – o R. Kaukėno žmona Tanja yra buvusi krepšininkė iš Švedijos.

„Kiek girdėjau, J. Tayloras turėjo „Barcelona“ pasiūlymą. Bet žinote, kad Ispanijoje sudėtinga iš „Real“ pereiti į „Barcelona“ ir atvirkščiai. Buvo ir pasiūlymų iš Turkijos. Manau, kad nulėmė R. Kaukėno ryšiai – Jeffery yra švedas, jie pažįstami. Bet niuansų nežinau – ką jam sakė, ką siūlė, kiek jis kainuoja. Aš – treneris, kaip sako vokiečiai, čia ne mano alus“, – svarstė R. Kurtinaitis.

Puolėjas jau buvo registruotas akistatai su „Lietkabeliu“, kurią „Wolves“ pralaimėjo 80:86, vis dėlto į aikštę dar nežengė.

„Jis atvyko vakar, perėjo medicininę apžiūrą – kaip ir viskas gerai. Neturiu daug informacijos, ką jis veikė pastarąjį pusmetį. Vizualiai jis atrodo sportiškai, bet nežinome, kas dedasi viduje. Manau, kad per kelias dienas pažiūrėsime, kokios jo galimybės, norėčiau, kad kitose rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“ jis jau žaistų“, – atsiliepė R. Kurtinaitis.

Anot specialisto, „Wolves“ gretose J. Taylorui bus patikėta daugiau užduočių nei pastaraisiais sezonais „Real“ stovykloje.

„Žaisdamas „Real“ jis buvo vienas geriausiai besiginančių krepšininkų, galintis dengti visų pozicijų varžovus. Bet aš jį žinau ir kaip gerą metiką – manau, šias savybes taip pat atgaivinsime. „Real“ jis turėjo krūvą partnerių, kurie mesdavo į krepšį, o pas mus jis gaus daugiau laisvės, bus universalesnis“, – žadėjo treneris.

„Wolves“ tapo tik trečiuoju klubu J. Tayloro profesionalo karjeroje, prasidėjusioje Šarlotės „Hornets“ gretose NBA lygoje ir vėliau nuvedusioje į „Real“, su kuriuo 2018-aisiais jis tapo Eurolygos čempionu.

Karališkąjį Ispanijos klubą J. Tayloras paliko po praėjusio sezono ir iki šiol nerungtyniavo niekur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją