Pergalės pamatus titulą ginantys Giedriaus Žibėno auklėtiniai uraganiniu puolimu bandė pakloti jau pirmame kėlinyje, kurį laimėjo 31:18.

Vėliau svečiai du ketvirčius laikėsi dviženkliu atstumu, bet toliau pabėgti „Nevėžis“ jiems neleido. O įpusėjus lemiamai rungtynių atkarpai po 10 Artūro Žagaro paeiliui pelnytų taškų išsiveržė į priekį 79:75.

Dvikovos pabaigoje jau virė kova taškas į tašką, kurioje „Rytą“ gelbėjo netaiklūs šeimininkų metimai ir Jarviso Williamso dėjimas į krepšį likus 17 sek. iki finalinės sirenos.

Nugalėtojams dvigubą dublį atnešė Gytis Radzevičius, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 12 kamuolių. Etatinis puolimo lyderis Marcusas Fosteris pridėjo 18 taškų.

Kėdainių ekipoje taškais pasižymėjo tik penki krepšininkai, tarp kurių pirmu smuiku tradiciškai griežė A. Žagaras – latvis surinko 25 taškus ir 6 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo net 7 kartus.

Prieš tai šiame sezone „Rytas“ kėdainiečiams abu kartus buvo pralaimėjęs – po sykį LKL (88:92) ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre (70:78).

Turnyro lentelėje septintą pergalę iš eilės nuskynę vilniečiai (10/3) išstūmė iš antros vietos Utenos „Juventus“ (10/4), o „Nevėžis“ (6/8) lieka devintas.

„Nevėžis“: Artūras Žagaras 25 (6 rez. perd., 7 kl.), Bradley Davisonas 21, Timas Lambrechtas 17, Danielius Lavrinovičius 15 (8 atk. kam.), Darylas Doualla 6;

„Rytas“: Gytis Radzevičius 19 (12 atk. kam.), Marcusas Fosteris 18, Gytis Masiulis 10 (8 atk. kam.), Jarvisas Williamsas ir Benedekas Varadis – po 9.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją