„Žalgiris“ 2022-uosius namuose užbaigė pergale prieš svečius iš Vokietijos (75:67), o K. Evansas surengė asmeninį išskirtinių pasiekimų vakarą. Per pirmąją mačo pusę 26-erių teksasietis surinko 21 tašką, o mačą užbaigė su asmeniniais rezultatyvumo (32 taškai) ir naudingumo rekordais (39 naud. bal.) Eurolygoje.

Tikslą pasiekė visi 6 amerikiečio mesti dvitaškiai, 5 iš 9 tritaškių ir 5 iš 8 baudų. Taip pat Keenanas pridėjo 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir suklydo vos 1 sykį, nors bendrai „Žalgirio“ komanda prarado net 19 kamuolių.

„Po kiekvieno išmesto metimo jaučiausi gerai. Tiesa, po pirmojo kėlinio nesupratau, kaip galiu būti primetęs tiek taškų. Jaučiau, kad tai man gali būti tikrai geras vakaras, tačiau nenorėjau apsikrauti papildomu spaudimu sau pačiam“, – po susitikimo teigė K. Evansas, pridūręs, kad jo jokių asmeninių rekordų sąmoningai nesiekė.

„Žinojome, kad fiziškai tai bus sunkios rungtynės, tai jautėsi, ypač antroje pusėje, kai varžovai ėmė atsilikti. Tačiau kiekvienas vakaras Eurolygoje būna fiziškai sunkus“, – šyptelėjo jis.

„Žalgiris“ pirmavo didžiąją rungtynių dalį ir vienu metu buvo susikrovęs net 18 taškų persvarą (72:54) – skirtumą aptirpdyti varžovams pavyko tik pačioje susitikimo pabaigoje, kai iš aikštės po dviejų techninių pražangų paeiliui buvo išprašytas „Bayern“ treneris Andrea Trinchieri.

„Laikėmės žaidimo plano, likome drauge. Buvo prastų epizodų, bet sugebėjome susitelkti ir išlaikėme persvarą. Nepaisant to, kad jie neturėjo kelių žaidėjų, mes irgi neturėjome kelių krepšininkų. Negalime gręžiotis atgal, turime žvelgti į priekį“, – tikino K. Evansas, nesureikšminęs fakto, jog komandai šį kartą negalėjo padėti kiti du įžaidėjai – Lukas Lekavičius ir Mantas Kalnietis. Nežaidė ir susirgęs Tyleris Cavanaugh.

„Jau ne pirmas rungtynes pradedame gerai. Stengėmės tai daryti nuo pat sezono pradžios, o dabar susitikimus pradedame kur kas labiau susikoncentravę. Noriu žengti į aikštę energingesnis, agresyvesnis“, – dėstė K. Evansas, anot kurio, papildomos motyvacijos prieš kiekvienas Eurolygos rungtynes prideda ir arenoje susirinkę sirgaliai. Salė šį kartą ir vėl buvo sausakimša – oficialiais duomenimis žiūrovų susibūrė 15254.

Pagal Eurolygos taisykles iš aikštės išvarytas treneris nedalyvauja ir po rungtynių vykstančioje spaudos konferencijoje. Joje A. Trinchieri pakeitė jo asistentas, dar vienas Miunchene besidarbuojantis italas Adriano Vertemati. Jam beliko pasidžiaugti tuo, kad komanda po vyriausiojo trenerio išvijimo galutinai nesubyrėjo.

„Tuo metu mes atsilikome 16 ar 17 taškų, tačiau žinojome, kad kiekvienas metimas yra svarbus, ypač žiūrint į ateitį. Stengėmės išlikti susikaupę ir kovojome abiejose aikštės pusėse. Negaliu sakyti, kad pabaigoje turėjome šansą, tačiau mes bandėme“, – pažymėjo A. Trinchieri asistentas.

Paprašytas įvertinti K. Evanso pasirodymą A. Vertemati konstatavo, kad susitikimo pradžioje „Žalgirio“ lyderis pataikė keletą sudėtingų metimų, gerai išnaudojo pikenrolo situacijas ir užsivedė, o jį turėję dengti „Bayern“ gynėjai buvo nepakankamai agresyvūs.

Ką apie K. Evanso pasirodymą sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, galite paskaityti čia.

Šiuos metus Eurolygoje žalgiriečiai pabaigs kitą savaitę išvykos rungtynėms su vienais iš sezono favoritų „Monaco“ krepšininkais.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)