Jei H grupės nugalėtojų vardą jau anksčiau užsitikrinusiems ispanams, kurie ACB lygoje nusileidžia tik Madrido „Real“ klubui, šios rungtynės buvo tik formalumas, tai sostinės ekipai – tikra išlikimo dvikova.

Pergalę pasiekęs „Rytas“ savo grupėje finišavo antras ir įkrintamųjų varžybų serijoje dėl patekimo į TOP-16 etapą su Salonikų PAOK iš Graikijos įgijo namų aikštės pranašumą.

Tuo metu pralaimėję Giedriaus Žibėno auklėtiniai būtų likę ketvirti ir turėję išvis atsisveikinti su tarptautiniu sezonu.

Vilniečiai mačą pradėjo kiek vangiau (0:5), tačiau juos išjudino Marcuso Fosterio tritaškiai, sėkminga Evaldo Kairio atkarpa ir galingi Martyno Echodo dėjimaiv 34:33. Antro kėlinio pabaigoje solo šou surengė Elvaras Fridrikssonas, po kurio 8 taškų iš eilės „Ryto“ pirmavo 45:40.

Rytiečiai nemažino savo apsukų ir po didžiosios pertraukos. Puolime ir toliau koncertavo M. Fosteris bei E. Fridrikssonas, o tritaškį pataikius ir Gyčiui Radzevičiui šeimininkų persvara tapo dviženkle – 63:51.

Tiesa, ketvirtame kėlinyje Jaime Fernandezo užkurti tenerifiečiai surengė savo spurtą ir visiškai prisivijo juodai-baltai-raudonus – 71:69. Laimei, sunkiu metu iš toli pataikė Gytis Masiulis ir Gytis Radzevičius – 81:74.

Vilniaus komanda atsilaikė ir laimėjo 85:78 bei sulaukė gerų žinių iš Izraelio. Ten Atėnų „Peristeri“ 90:87 palaužė Herclijos „Bnei“.

Beveik pusę taškų nugalėtojams surinko smogiamasis duetas – M. Fosteris ir E. Fridrikssonas. Amerikietis sumetė 21, o islandas – 19. Gytis Radzevičius pridėjo 11 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

„Lenovo“ kolektyvui 18 taškų sukaupė J. Fernandezas.


Rungtynės:

Vilniaus „Rytas“ – Tenerifės „Lenovo“ 85:78 (17:20, 28:20, 23:17, 17:21).

„Rytas“: Marcusas Fosteris 21 (7/17 metimai iš žaidimo, 4/6 baudos, 5 rez. perd., 4 blokai), Elvaras Fridrikssonas 19 (7/12 metimai iš žaidimo, 3/5 baudos, 4 rez. perd.), Gytis Radzevičius 11 (10 atk. kam.), Evaldas Kairys ir Jarvisas Williamsas po 6, Gytis Masiulis (9 atk. kam.), Margiris Normantas ir Benedekas Varadi po 5, Martynas Echodas 4, Tomas Lekūnas 3 taškai. Lukas Uleckas ir Adas Šimonis nežaidė.

„Lenovo“: Jaime Fernandezas 18, Sasu Salinas 9, Giorgi Šermadini 8, Marcelinho Huertas (6 rez. perd.) ir Moussa Diagne po 7, Bruno Fitipaldo, Joanas Sastre, Timas Abromaitis, Elginas Cookas ir Ivanas Cruzas Uceda po 5, Sergio Rodriguezas 3, Franas Guerra 1 taškas.

FIBA Čempionų lygos įkrintamosios kovos vyks sausio 3-18 dienomis. Serijos tęsis iki dviejų pergalių.

Pirmame tarpusavio susitikime „Rytas“ svečiuose prieš „Lenovo“ neatsilaikė rezultatu 74:89.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)