18.00 val. „Šilutė“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

Šio ekipos dar šeštadienį susitiko Marijampolėje, ten netikėtai lengvą pergalę rezultatu 99:78 iškovojo ketvirtą kartą iš eilės laimėję šeimininkai. „Šilutė“ (11 pergalių ir 10 pralaimėjimų; 6 vieta) varžovų aikštėje neturėjo jokių argumentų, o vieninteliu šviesos spinduliu komandoje buvo ukrainietis Jevgenas Balabanas (5/7 dvit., 4/6 trit., 23 taškai).

Marijampolės ekipa (15/3; 3 vieta) sugebėjo apriboti šilutiškių lyderį Jaleną Warenną (11 taškų) ir visiškai dominavo po krepšiu, nors neturėjo latvio vidurio puolėjo Viktoro Iljino. Be to, „Sūduvai-Mantingai“ nepadėjo ir Justas Nausėdas, tad komanda šeštadienį sudėtyje teturėjo 6 labiau patyrius žaidėjus ir du jaunuolius. Vis dėlto tai netapo problema aikštėje.

Marijampoliečių strategas Tomas Gaidamavičius po pergalingų rungtynių teigė, kad išvykoje laukia kitokios dvikovos, nes Šilutės salėje žaisti visiems varžovams būna sunku. Ar namų sienos tikrai gali padėti „Šilutei“ atsitiesti?

18.00 val. Šakių „Vytis-VDU“ – Joniškio „Delikatesas“
Šakių sporto centras, V. Kudirkos g. 64, Šakiai

Šakių komanda (12/7; 4 vieta) po 5 pergalių serijos pralaimėjo dukart iš eilės, nors didelių priekaištų sau nė dėl vieno pralaimėjimo neturėtų turėti. Gruodžio 15-ąją „Vytis-VDU“ paskutinę mačo akimirką pralaimėjo Šilutėje 71:73, o šeštadienį namie 84:89 nusileido Mažeikių „M Basket“. Vis dėlto galbūt jau galima kalbėti apie pagaliau ėmusį reikštis nuovargį, nes beprotišku grafiku žaidžianti Šakių ekipa žemaičiams ketvirtąjį kėlinį pralaimėjo net 15:31? 13 rungtynių per mėnesį sužaidusiam ir vėl vos 2 dienas pailsėjusiam „Vyčiui-VDU“ šiandien tikrai nebus lengviau. Maža to, jau rytoj „Vytis-VDU“ susitiks su mažiausiai pralaimėjimų lygoje turinčiu Kauno „Žalgiriu-2“.

„Delikatesas“ (9/12; 7 vieta) pastaruoju metu rimtai kimba į atlapus visiems varžovams, tačiau šeštadienį turėjo rimtų sunkumų Klaipėdoje – lygos autsaideris „Neptūnas-Akvaservis“ 87:83 palaužtas tik per pratęsimą (šis mačas buvo ypatingas Povilui Gaidžiui – vidurio puolėjas pelnė 36 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir surinko net 50 naudingumo balų!).

Joniškio komandos rezultatus lemia starto penketas, o atsarginių žaidėjų indėlis dažniausiai būna kuklus. Pagrindinių žaidėjų nuovargis neturėtų būti daug mažesnis nei Šakių krepšininkų, tad „7bet-NKL“ gerbėjų šiandien laukia labai įdomi dvikova.

18.30 val. Kauno r. „Atletas“ – Vilniaus „Rytas-2“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava

„Atletas“ (8/12; 9 vieta) pirmą kartą šį sezoną laimėjo trejas rungtynes iš eilės ir gali drąsiai kalbėti apie po labai sunkios sezono pradžios atsigavusią komandą. Šeštadienį Kauno rajono ekipa Rietave dramatiškai nugalėjo „Kretingą-VR Servisą“ 78:77, tačiau net šeši „Atleto“ krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių ir tai negali nedžiuginti komandos stratego Remigijaus Bardausko.

„Rytas-2“ (5/14; 13 vieta) į aikštę grįžta po 10 dienų pertraukos ir savo sąskaitoje turėdamas dvejas pralaimėtas rungtynes iš eilės. Garliavoje jaunimui žaisti su itin patyrusių krepšininkų turinčiais varžovais bus labai sunku, tačiau jaunieji krepšininkai pasižymi nenuspėjamumu, tad galbūt galime sulaukti staigmenos?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją