Eurolygos 14-ame ture žalgiriečiai 81:72 (18:21, 19:14, 19:20, 25:17) palaužė ispanų karališkąjį klubą bei nutraukė trijų nesėkmių iš eilės seriją.

Prieš dvikovą neatrodė, jog ketvirtadienio vakaras yra palankus momentas nutraukti tą pralaimėjimų ruožą – Kauno ekipos laukė viena karščiausių Eurolygos komandų. Per lapkritį ir gruodį Madrido klubas laimėjo 7 iš 8 Eurolygos rungtynių, o vienintelį kartą 1 tašku turėjo pripažinti „Monaco“ pranašumą.

Tačiau „Žalgiris“ turėjo savų neišnaudotų rezervų. Bene geriausias sezono rungtynes sužaidė amerikietis Tyleris Cavanaugh, pelnęs 15 taškų ir surinkęs 15 naudingumo balų.

„Manau, mūsų energija, fiziškumas ir noras laimėti buvo kertiniai dalykai pakeliui pergalės link. Jei laimime, tai tą padarome žaisdami tik taip. Manau, kietai žaidėme nuo rungtynių pradžios ir tą darėme geriau nei varžovai.

Arnas buvo tikras žvėris, visi vyrukai sužaidė gerus epizodus, tą darė visa komanda. Tokie mes esame“, – apie komandos veidą po mačo kalbėjo T. Cavanaugh.

„Žalgiris“ dvikovą su „Real“ pasitiko fiksuodamas trijų pralaimėjimų iš eilės seriją, tačiau anot T. Cavanaugh, jau buvo laikas grįžti į pergalingas vėžes.

„Treneris prieš mačą akcentavo šių rungtynių svarbą, nes turėjome grįžti į pergalių kelią. Ypač žaisdami namuose. Šioje lygoje turi ginti savo namų pranašumą. Žinojome, ką turime daryti, norėdami išlikti kovoje. Žaidėme prieš labai gerą komandą ir sugebėjome laimėti“, – pabrėžė T. Cavanaugh.

Amerikietis dvikovoje po sėkmingų epizodų neslėpdavo savo emocijų, kurias lydėjo puolėjo riksmai.

„Esu gana emocionalus žaidėjas. Man šio sezono pradžia buvo gana sudėtinga, todėl smagu pagaliau matyti kamuolį, įkrentantį į krepšį. Emocijos ir buvo susijusios su tuo. Manau, kad suteikti energijos aikštėje yra viena mano užduočių. Kildamas nuo suolo turiu įnešti energijos tiek puolime, tiek gynyboje. Turiu kautis ir dėl atšokusių kamuolių bei užvesti komandą visais įmanomais būdais.

Manau, kad tai šiandien man pavyko padaryti“, – kalbėjo T. Cavanaugh.

Anot amerikiečio, tokie epizodai, kaip Arno Butkevičiaus gynyba ar Rolando Šmito pasiaukojimas sugeriant W. Tavareso smūgį alkūne leido susikrauti pranašumą.

„R. Šmitas žinojo, kad W. Tavaresas po krepšiais dažnai bando laisvę susikurti alkūnėmis, tuo R. Šmitas ir pasinaudojo. Tai buvo labai svarbus momentas, per kurį pelnėme 4 taškus ir keitėme rungtynių eigą.

Šioje komandoje turime labai daug kietų vyrukų – Rolandas, Arnas, mūsų lyderis Edgaras. Manau, šį vakarą parodėme labai daug kovos ir širdies“, – įsitikinęs T. Cavanaugh.

Rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas Keenanas Evansas, kuris į „Real“ krepšį suvertė 20 taškų, taip pat neabejoja, kad raktu į pergalę buvo komandos kovingumas.

„Kaip sakiau komandos draugams, sezonas ilgas, gali būti trijų pergalių serija, gali pasitaikyti trijų pralaimėjimų atkarpa. Tai žaidimo dalis. Tiesiog turime išlikti kartu, nepasimesti ir kovoti“, – kalbėjo K. Evansas.

„Žalgiris“ žavėjo savo pastangomis gynyboje, kurioje strigo „Real“ lyderiai Džananas Musa ar Mario Hezonja.

„Norėjome juos priversti jaustis nepatogiai aikštėje. Analizavome žaidimo momentus per vaizdo peržiūras ir pastebėjome, kad pastaruoju metu mūsų gynybos intensyvumo lygis buvo sumažėjęs ir aikštėje atrodydavome kaip zombiai.

Žaidėme be emocijų Turėjome jas grąžinti į savo žaidimą. Turėjome grąžinti energiją ir tą jau darėme mače Belgrade. Energijos nestokojome ir šiose rungtynėse prieš „Real“, – teigė K. Evansas.

Legionierius drąsiai ėmėsi iniciatyvos svarbiais rungtynių momentais, o trečiame kėlinyje nevengė reido krepšio link bei metimo per Walterio Tavareso rankas.

„Jis milžiniškas žaidėjas, gerai blokuoja metimus. Tos atakos metu mačiau, kad jis buvo nusileidęs kiek žemiau, tad apsidairiau sekundės dalį, mačiau, kad tirpo atakos laikas, reikėjo kažką daryti, tad turėjau mesti“, – apie įspūdingą ataką kalbėjo K. Evansas.

Rungtynių santrauka:

„Žalgiriui“ nepadėjo traumuotas Lukas Lekavičius bei susirgęs Ignas Brazdeikis. Madrido komandoje trūko traumuoto puolėjo Gabrielio Decko.

Nuo 2000-ųjų tai buvo 27-a tarpusavio dvikova ir tik 5-oji „Žalgirio“ pergalė.


Standings provided by Sofascore



Šį savaitgalį žalgiriečių laukia LKL čempionato namų rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“. Jos vyks sekmadienį ir lygiai tokiu pačiu metu, kaip ir pasaulio futbolo čempionato finalas – 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)