„Nėra ką kalbėti, laukia labai svarbi dvikova. Atvyksta labai talentinga, tipiška Izraelio komanda, turinti daug legionierių iš JAV. Pavyzdžiui, Andy van Vlietas net neregistruojamas vietinėse pirmenybėse dėl legionierių limito.

Komandos žaidimas grindžiamas individualiu talentu. Turėsime būti atidūs prasižengdami, aktyviai dengtis prieš jų snaiperius. Juos versti veržtis krepšio link ir atvirkščiai, žaidėjus, kurie mėgsta veržtis, mesti iš toli“, – kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

„Rytas“ Izraelyje solidžiai pradėjo dvikovą ir po pirmo kėlinio pirmavo 31:14.

Tačiau visą pranašumą svečiai išbarstė antrame ketvirtyje.

„Visą varžovų sugrįžimą lėmė mūsų puolimas. Tikrai netrūko skubotų atakų, kažkur gal praradome budrumą, sekė keli nelogiški metimai. Varžovai gana lengvai bėgo į atvirą puolimą.

Turėsime išlaikyti kantrybę atakuodami. Būtina varžovus stabdyti ankstyvose greitų atakų stadijose, nes tai ir lėmė varžovų sugrįžimą pirmame mače“, – kalbėjo strategas.

Anot G. Žibėno, vienas teorinių „Ryto“ pranašumų – ilgesnis atsarginių suolelis.

„Norėčiau tą sakyti ir tai parodys trečiadienio rungtynės. Tačiau įprastai tokiuose mačuose varžovai remiasi 7-8 žaidėjų rotacija.

Mes norėtume žaisti didesne sudėtimi. Dvikovos eiga tą padiktuos“, – kalbėjo G. Žibėnas.

Strategas teigė, kad Tomas Lekūnas jau nuo pirmadienio treniruojasi kartu su komanda, tačiau neturėjo gerų žinių apie susižeidusį Luką Ulecką, kuris greičiausiai nepadės komandai artimiausioje dvikovoje.

Dvikovoje su „Lietkabeliu“ susižeidė ekipos lyderis Marcusas Fosteris, visgi, po medikų tyrimų paaiškėjo, kad legionierius patyrė tik sumušimą.

„Paprasčiausiai mėlynė virš girnelės. Nieko rimto, bus pasiruošęs, gavo visus (medikų) leidimus. Antradienį sportuoja su kontaktu ir dvikovai bus pasirengęs“, – tvirtino G. Žibėnas.

Rungtynės „Jeep“ arenoje prasidės 19:30 val.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją