Lygiai tokį patį pergalių ir pralaimėjimų (6-6) balansą turinčios „Crvena zvezda“ ir „Žalgirio“ komandos Aleksandaro Nikoličiaus arenoje susigrums antradienį.

K. Maksvytis pripažino, kad vos laipteliu žemiau esantys varžovai – išties kietas riešutėlis, tad laukia sunki kova.

„Crvena zvezda“ laimėjo penkias paskutines rungtynes. Taip, pasikeitė treneris (Duško Ivanovičius), komanda įgavo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, atsirado kietumo žaidime, gal kažkiek ir sėkmė šypsojosi, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas. – Laukia sunkus varžovas ir „sunki“ arena, į kurią atvyksime „nukraujavę“.

Treneris iš nuogirdų tvirtino, kad Belgrado ekipos vairą perėmus D. Ivanovičiui atsirado daugiau tvarkos ir tikėjimo. „O jūs žinote, Eurolygoje viena kita pergalė ir komanda žaidžia kaip ant sparnų“, – dalijosi mintimis K. Maksvytis.

Bandome keisti žaidėjų rotaciją, bet tai kartojasi nemaloniai – pradedame rungtyse, duodame varžovams 10 taškų pranašumą ir tuomet pradedame žaisti. Norime to išvengti, tikimės, kad nepasikartos.
Kazys Maksvytis

Anot jo, būsimi varžovai aktyviai kaitalioja gynybos sistemas, agresyviai spaudžia kamuolį, o Luca Vildoza pagyvino kietą serbišką krepšinį, įnešė daugiau laisvumo ir improvizacijos.

K. Maksvytis patvirtino, kad į Belgradą su komanda skrenda Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas, o Kaune liekančius Mantą Kalnietį ir Igną Brazdeikį pakeis jaunimo komandos nariai 18-mečiai Motiejus Krivas ir Kajus Kublickas. Pastarajam tai bus pirmoji Eurolygos kelionė.

„Žalgiriui“ padėti dar apie mėnesį negalės Lukas Lekavičius, kuriam prieš savaitę lūžo šonkaulis.

Kalbėdamas apie „Crvena zvezda“ treneris taip pat atkreipė dėmesį, kad tai – paranki komanda: „Ji fiziška, tačiau mes mėgstame komandas, kurios žaidžia pagal sistemą. Mus iki šiol labiausiai baudė tritaškininkus turinčios ekipos. Žinoma, neaišku, kiek jėgų mums užteks ir ar atlaikysime varžovų arenos spaudimą.“

Pagrindinė „Žalgirio“ bėda šį sezoną – „atiduodama“ rungtynių pradžia – vis dar neramina komandos vedlį.

„Bandome keisti žaidėjų rotaciją, bet tai kartojasi nemaloniai – pradedame rungtyse, duodame varžovams 10 taškų pranašumą ir tuomet pradedame žaisti. Norime to išvengti, tikimės, kad nepasikartos“, – sakė K. Maksvytis.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ žais jau antrąsias šią savaitę Eurolygos rungtynes – namie priims Madrido „Real“.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją