FIBA Centrinė valdyba patvirtino, kad JAV pasaulio čempionato kovas pradės Filipinuose, Slovėnija startuos Japonijoje, o Kanada – Indonezijoje.

Tiek Kanada, tiek Slovėnija jau yra užsitikrinusios vietą 2023-iųjų pirmenybėse, arti to yra ir JAV rinktinė.

Kaip grupių etapo ir finalinių kovų šeimininkė, Filipinų rinktinė bus įtraukta į pirmą burtų krepšelį, į kurį taip pat pateks aukščiausias 2023 m. vasarį skelbiamo reitingo pozijas užimančios rinktinės.

8-ą poziciją dabartiniame FIBA reitinge užimanti Lietuva jau užsitikrino vietą kitų metų pasaulio čempionate. Ją garantavo pergalė prieš Juodkalnijos rinktinę.

Visos 19-o pasaulio čempionato dalyvės paaiškės po 2023-iųjų vasario mėnesio FIBA atrankos „lango“. Burtai bus traukiami balandžio 29-ą Filipinų sostinėje Maniloje.

Tai tik antras kartas, kuomet planetos pirmenybėse varžysis 32 rinktinės. Pirmą kartą pasaulio čempionatas vyks trijose šalyse, rugpjūčio 25 – rugsėjo 10 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją