Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 84:61 (19:14, 21:18, 21:13, 23:16) susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (3-8) ekipa.

Svečiai atkakliai priešinosi tik du kėlinius. Po pertraukos žalgiriečiai kiek padidino apsukas ir užtikrintą pranašumą išlaikė per likusį laiką.

Rezultatyviausiai „Žalgiryje“ rungtyniavo Motiejus Krivas ir Laurynas Birutis. Aukštaūgiai pelnė po 12 taškų.

Šeimininkų gretose geriausus savo mačus su žaliai-baltais markšinėliais sužaidė Arnas Butkevičius ir Dovydas Giedraitis, pelnę po 11 taškų ir 15 naudingumo balų.

„Betsafe-LKL“ debiuto sulaukęs Kajus Kublickas per 23 minutes pasižymėjo 4 taškais.

Pasvaliečių lyderiu šįkart buvo Martynas Pacevičius, jo sąskaitoje – 20 taškų.

Kauniečiai vertėsi be Igno Brazdeikio, Manto Kalniečio, Tomo Dimšos, Karolio Lukošiūno ir Luko Lekavičiaus.

Laisvas vietas „Žalgirio“ rotacijoje užpildė dubleriai – minėtieji K. Kublickas ir M. Krivas bei Liutauras Lelevičius. Tiesa, pastarasis ant parketo pasirodė tik pirmajame kėlinyje, o po pertraukos jau nebevilkėjo sportinės aprangos mačą stebėjo nuo suoliuko.

Pasvalio ekipai šis susitikimas buvo pirmasis po to, kai komandą praėjusią savaitę užpuolė koronavirusas. Dėl šios priežasties buvo nukeltos „Pieno žvaigždžių“ ir Vilniaus „Ryto“ rungtynės.

„Žalgiris“: Motiejus Krivas ir Laurynas Birutis po 12, Arnas Butkevičius, Dovydas Giedraitis ir Keenanas Evansas po 11, Edgaras Ulanovas 8, Kevarriusas Hayesas 6, Tyleris Cavanaugh 5, Rolandas Šmitas ir Kajus Kublickas po 4 taškus. Liutauras Lelevičius (9 min.) taškų nepelnė.

„Pieno žvaigždės“: Martynas Pacevičius 20, Ignas Vaitkus 9, Artiomas Kovalovas 8, Corey Allenas-Williamsas ir Rihardas Kuksikas po 7, Justas Furmanavičius 4, Dustinas Ware'as ir Džordže Dželetovičius po 3 taškus. Evaldas Šaulys (23 min.), Martynas Zigmantavičius (8 min.) ir Martynas Arlauskas (6 min.) taškų nepelnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją