Po rungtynių G. Žibėnas teigė, kad žaidėjai buvo pasiilgę namų rungtynių ir tryško noru reabilituotis po pralaimėjimo Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ ekipai. „Jie žaidė kaip komanda ir parodė reakciją po pastarųjų, švelniai tariant, prastų rungtynių. Turime išmokti reakciją parodyti ir po laimėtų rungtynių. Pergalę pasiekėme, nes kontroliavome savo emocijas. „Lietkabelis“ sužaidė turbūt geriausias puolimo rungtynes šį sezoną, fantastiškai pataikė iš toli. Per kančias, per gerus savalaikius gynybinius epizodus mes padarėme tai, ką ir reikėjo. Tai yra komandinė pergalė. Nebuvo vieno lyderio, tad tikrai džiaugiuosi už komandą“, – kalbėjo sostinės ekipos strategas.

„Rytas“ ir „Lietkabelis“ praėjusiame sezone grūmėsi dėl LKL čempionų titulo, o atkaklios dvikovos buvo paženklintos ne tik kietu krepšiniu, bet ir nesportiniais aistrų proveržiais. Kovos netrūko ir šį kartą,tačiau pasak G. Žibėno, jo auklėtiniai nepasidavė varžovų provokacijoms. „Mes kontroliavome emocijas ir nepasidavėme. Didžiuojuosi komanda, kad iškovojome pergalę žaisdami švarų krepšinį. Tą mes darome visą laiką. Manau, kad šį kartą mes pranokome varžovus ir energija. Paskutiniame mūsų mače su „Nevėžiu-Optibet“ jos nebuvo galima rasti net su padidinamuoju stiklu, o šiandien energija tryško dvi valandas prieš rungtynes“, – konstatavo G. Žibėnas.

Savo ruožtu, Panevėžio komandos vyriausias treneris Nenadas Čanakas po rungtynių nebuvo kalbus. „Mes nepasinaudojome savo šansu, nežaidėme protingai. Jie sumetė sunkius metimus. Kol kas tiek. Turiu pažiūrėti rungtynes, kad kažką daugiau pasakyčiau. Turime užmiršti šį pralaimėjimą ir ruoštis kitoms rungtynėms Europos taurėje prieš Bursos klubą“, – sakė „7bet-Lietkabelis“ treneris.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją