Po dviejų kėlinių panevėžiečiai pirmavo 45:33, tačiau antroje rungtynių dalyje „Wolves“ į šeimininkų krepšį sumetė net 63 taškus ir galiausiai šiose taškų lenktynėse pranoko LKL vicečempionus. Apie tragišką savo krepšininkų pasirodymą gynyboje kalbėjo ir „7bet-Lietkabelis“ vyriausias treneris Nenadas Čanakas.

„Nepasakysiu nieko protingo, nes akivaizdu, kad varžovai antroje rungtynių dalyje pelnė 63 taškus – ir tai yra pagrindinė mūsų nesėkmės priežastis. Esu dar gana jaunas treneris, bet nepamenu kitų tokių rungtynių, kai mano komanda per 20 minučių praleistų net 63 taškus. Galiu atvirai pasakyti, kad tai yra mano kaltė. Bandžiau daryti tai, ko mes nebuvome išmėginę treniruotėse, o trečio ir ketvirto kėlinių rezultatas rodo, kad tie bandymai buvo nesėkmingi. Nepasirinkau teisingos sudėties, nejaučiau žaidimo ritmo. Tai yra tik trenerio klaidos. Mums dabar labai sudėtingas metas, bet privalome tai iškentėti“, – savikritiškai kalbėjo N. Čanakas.

Tuo metu „Wolves“ strategas Rimas Kurtinaitis po rungtynių gyrė savo auklėtinius. „Išmokome žaisti 40 minučių. Turėjome tokias pat įtemptas rungtynes su „Rytu“ ir „Žalgiriu“, jas pralaimėjome, bet šiandien mums pavyko sėkmingiau sužaisti pabaigas. Esmė, kad po dviejų kėlinių turėdami 12 taškų deficitą mes nepalūžome, grįžome greitai į rungtynes ir nepaisant tvyrojusios įtampos geriau kontroliavome jų pabaigą“, – konstatavo R. Kurtinaitis.

Jo teigimu, pergalę lėmė ir geresnis „Wolves“ krepšininkų fizinis pasirengimas. „Mes trečiame kėlinyje įmetėme 30, o ketvirtame – 33 taškus, tai byloja ir apie mūsų fizines kondicijas. Kuo ilgiau mes žaidžiame, nejaučiame fizinio nuovargio, demonstruojame gerą aktyvumą aikštėje – ir dėl to pelnytai laimėjome. Pirmoje rungtynių dalyje labai trūko aktyvumo, bet grįžę po pertraukos vyrai pademonstravo ženkliai kovingesnį ir energingesnį žaidimą, o tai leido mums sugrįžti į rungtynes“, – pastebėjo R. Kurtinaitis.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją