Kviečiame susipažintu su visų rungtynių anonsu.

16.00 val. Joniškio „Delikatesas“ – Mažeikių „M Basket“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

Rungtynės Joniškyje žada būti emocingos ir triukšmingos, nes į sąlyginai netolimą kelionę leidžiasi būrys „Ventos bardaku“ save vadinančių Mažeikių komandos aistruolių. Aikštėje taip pat bus įdomu, nes susikaus dvi gerą bangą pagavusios ekipos.

Šeimininkai (6 pergalės ir 10 pralaimėjimų) po 4 pergalių serijos pralaimėjo dukart, tačiau nerimauti neverta: Kaune pirmenybių lyderiui „Žalgiriui-2“ nusiliesta tik 69:83, o Šilutėje vienai stipriausių lygos komandų po pratęsimo – 76:82. Žilvino Petraičio auklėtiniai atrado savo žaidimą ir gali sėkmingai kovoti su bet kuriuo varžovu.

„M Basket“ (9/8) savo sąskaitoje turi jau 4 laimėjimus iš eilės ir taikosi į ketvirtąją turnyro lentelės vietą. Dariaus Dimavičiaus ekipa atsigavo, kai prie jos prisijungė Karolis Guščikas, o jos potencialą dar labiau sustiprino po traumos sugrįžęs Simas Jasaitis. Po blankesnės atkarpos vėl savo universalumą ėmė demonstruoti ir Artūras Jomantas. Ketvirtadienį per rungtynes Vilkaviškyje K.Guščikas sužaidė mažiau nei 5 min. ir paliko aikštę dėl čiurnos traumos, kuri puolėją išlaikys už aikštės ribų iki pat Naujųjų metų. Tai gali būti didelė problema, tačiau savo rungtynes su „Perlu“ mažeikiškiai tvirtai laimėjo ir be lyderio (82:64).

16.00 val. Vilkaviškio „Perlas“ – Kauno „Žalgiris-2“
Vilkaviškio sporto ir pramogų centras, Vienybės g. 63A, Vilkaviškis

Banguotai rungtyniaujanti Vilkaviškio komanda (7/9) ketvirtadienį neturėjo ką priešpastatyti Mažeikių ekipai net tada, kai ši neteko K.Guščiko, tad tikėtis pergalės prieš „Žalgirį-2“ (15/1) būtų gana drąsu.

Tiesa, pirmenybių lyderiai pastaruoju metu taip pat nespindi ir dėl pergalių turi kautis iki paskutinių minučių. Ketvirtadienį į komandą po ilgokos pertraukos sugrįžo Motiejus Krivas, bet vis tiek atrodė, kad Garliavoje įvyks sensacija – vienu metu „Žalgiris-2“ nuo „Atleto“ buvo atsilikęs net 18 taškų (14:32). Vis dėlto kauniečiams pavyko išplėšti pergalę rezultatu 72:68. M.Krivas prie pergalės prisidėjo 10 taškų ir net 18 atkovotų kamuolių ir tikriausiai būtent jis šiandien bus didžiausias „Perlo“ galvos skausmas.

16.00 val. „Telšiai“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Telšių sporto arena, Birutės g. 7, Telšiai

Vieni pirmenybių lyderių „Telšiai“ (15/2) grįžta namo po saldžios bei gana tvirtos pergalės Marijampolėje, o į svečius atvyksta šiuo metu silpniausia lygos komanda – „Neptūno“ dubleriai per 17 rungtynių laimėjo vos dukart. Viskas tuo ir pasakyta, Klaipėdos jaunimo Žemaitijos sostinėje laukia labai sunkus vakaras.

16.30 val. Kauno r. „Atletas“ – Šakių „Vytis-VDU“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava

„Atletas“ (5/11) yra apatinėje „7bet-NKL“ turnyro lentelės dalyje, „Vytis-VDU“ (8/5) – viršutinėje, tačiau kurią nors ekipą vadinta tvirta šio mačo favorite ar autsaidere negalima. Katastrofiškai sezoną pradėjusi Kauno r. ekipa sužaidė jau 3 labai geras rungtynes namie iš eilės (84:77 įveiktas „M Basket“, 88:54 sutriuškintas „Neptūnas-Akvaservis“ ir tik paskutinėmis minutėmis 68:72 nusileista „Žalgiriui-2), tad nėra priežasčių, kodėl šiandien turėtų būti kitaip.

Šakių ekipa po 3 pralaimėjimų iš eilės ketvirtadienį atsitiesė per rungtynes namie su Palangos „Kuršiais“ (93:76), tačiau dėl daugybės sezono pradžioje praleistų rungtynių „Vyčiui-VDU“ dabar tenka žaisti beprotišku tempu ir neaišku, kiek žaidėjams užteks jėgų. Per pastarąsias 15 dienų šakiškiai sužaidė net 7 rungtynes, o didžiausias tarpas tarp jų buvo vos 2 dienos.

17.00 val. Vilniaus „Stekas“ – „Šilutė“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

„Stekas“ (7/9) ketvirtadienį be didesnio vargo NBA krepšinio mokyklos salės derbyje nugalėjo „Rytą-2“ 79:55 ir ketvirtąsias iš eilės rungtynes toje pačioje arenoje pasitinka geros nuotaikos. Vilniečiai antrą kartą šį sezoną laimėjo dukart iš eilės ir bandys susikurti pirmąją savo 3 laimėjimų seriją „7bet-NKL“ pirmenybėse.

„Šilutė“ (9/7) šiuo metu lygoje užima ketvirtąją vietą, tačiau šį sezoną taip pat dar nėra laimėjusi triskart iš eilės, o du kartus paeiliui pergales šventė tik 3 kartus. Ketvirtadienį šilutiškiai po sunkios kovos ir pratęsimo namie 82:76 palaužė „Delikatesą“, tad Vilniuje šeimininkai turėtų būti išsaugoję daugiau fizinių jėgų ir gali bandyti tuo pasinaudoti.

19.30 val. Palangos „Kuršiai“ – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga

„Kuršiai“ (7/10) šiuo metu išgyvena labai sunkų laikotarpį – per pastarąsias 6 rungtynes laimėta tik prieš lygos autsaiderį „Neptūną-Akvaservis“, o ir ta pergalė prieš savaitę buvo iškovota vos 5 taškų skirtumu (75:80). Laimėjimas taip pat netapo geru impulsu – ketvirtadienį išvykoje be didesnių vilčių pralaimėta „Vyčiui-VDU“ 76:93. Tad palangiškiams tikėtis sėkmės per rungtynes su vienais lygos favoritų šiandien yra sunku.

„Sūduva-Mantinga“ (11/3) šiuo metu išgyvena permainų laikotarpį ir į Palangą keliauja po pralaimėjimo namie „Telšiams“ 62:69. Ketvirtadienį prie marijampoliečių vairo debiutavo Tomas Gaidamavičius, kuris po mačo apgailestavo dėl strigusio puolimo, bet džiaugėsi gerai veikusia gynyba. Akivaizdu, kad Mariaus Kiltinavičiaus ir Domanto Vilio išvykimas į Prienus neišderino „Sūduvos-Mantingos“ mechanizmo, tad į svečius pas „Kuršius“ jie keliauja būdami mačo favoritais.

19.30 val. „Kretinga-VR Servisas“ – Vilniaus „Rytas-2“
„NBA Basketball School“ arena, Žemynos g. 14, Vilnius

Visas rungtynes išvykose žaidžianti Kretingos komanda (6/9) pakiliai pradėjo sezoną, bet pastaruoju metu smenga vis į žemesnę vietą turnyro lentelėje. Po 6 pralaimėjimų iš eilės „Kretinga-VR Servisas“ ketvirtadienį vyko į Klaipėdą ir pasinaudojo galimybe pagaliau vėl laimėti („Neptūnas-Akvaservis“ įveiktas 81:67).

Dabar Martyno Mažeikos vedamų kretingiškių laukia priešpaskutinė lygos komanda „Rytas-2“ (4/12), tad yra puiki proga laimėti dar kartą. Vis dėlto jaunieji vilniečiai į svečius taip pat turėtų žvelgti, kaip į vieną geriausių galimybių papildyti savo pergalių kraitį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją