Svečiai iš Graikijos penktadienį šventė pelnytą pergalę 81:67.

O šeimininkai nuo pirmų minučių slysčiojo lyg automobilis apledėjusioje aikštelėje greta „Žalgirio“ arenos.

„Rinkomės lengvą kelią ir pradėjome rungtynes mesdami daug metimų, nors pataikymo procentai buvo prasti. Žinome, kad „Panathinaikos“ gynyba nėra kažkokia labai ypatinga, tų kelių užpulti yra. Problema, kad po pramestų metimų kai kuriems žaidėjams dingo agresyvumas, pasitikėjimas, prasidėjo dvejonės.

Kitas dalykas, nebus visada taip, kad „Žalgiris“ nors ir iš 20 taškų duobės išlipa. Vieną kartą (žaidžiant namuose su Berlyno ALBADelfi) taip nutiko, bet padėjo fantastiniai metimai“, – komentavo 10 taškų pelnęs ekipos kapitonas Edgaras Ulanovas.

„Puolimas buvo prastai organizuotas, atakavome ne tuos taikinius, kuriuos derėjo. O gynyboje trūko agresyvumo. Pirma rungtynių pusė buvo siaubinga, ir nors trečiame kėlinyje iš dalies atsitiesėme, to buvo maža.

Galbūt dėl to, kad namuose mums iki šiol sekėsi, šiek tiek prisnūdome galvodami, jog dienos pabaigoje vis tiek laimėsime. Nebuvome pikčiausia komanda ant parketo. Mums tai – žadintuvo skambutis. Privalome būti agresyvesni jau rungtynių pradžioje, nes mums tikrai nebus viskas patiekiama ant lėkštutės“, – svarstė taip 10 taškų pasižymėjęs Kevarriusas Hayesas.

Pastarasis žaidė tik 15 min. – bet jau ne dėl pastarosiomis savaitėmis kankinusių čiurnos skausmų, o dėl keturių asmeninių pražangų.

„Jam reikia dirbti ir mokintis, kai kurių pražangų galėjo ir nebūti. Yra žmonės, kurie visoje Eurolygoje žinomi dėl sugebėjimo provokuoti pražangas – stabdant tokius reikia pasisaugoti, bet kartais jį pagaudavo, – komandos draugui patarė E. Ulanovas. – Bet šiaip su Kevarriusu viskas gerai – jis duoda daug energijos, yra labai svarbus mums.“

Rezultatyviausias kauniečių gretose eilinį kartą buvo 18 taškų surinkęs Keenanas Evansas.

„Svarbiausia, kad jis sureagavo į įvykius, suprato, kad reikia imti ir žaisti. Kita vertus, treneris sakė, kad vien tokiais tritaškiais, kai prisivarai prie linijos ir meti, visą sezoną nelaimėsi. Aišku, gerai, kad turime K. Evansą, bet reikia dar kažko daugiau“, – komentavo E. Ulanovas.

Tuo metu „Panathinaikos“ turėjo Derricką Williamsą – puolėjas iš JAV pakilo į rezultatyviausių Eurolygos krepšininkų dešimtuką, į „Žalgirio“ krepšį sukrovęs 25 taškus.

„D. Williamsas šiemet demonstruoja gerą sportinę formą. Mums jis nemažai taškų sudėliojo greitame puolime, buvo klaidų ginantis ir nuo pozicinių atakų, kuomet laiku nepasikeisdavome dengiamaisiais, nepagelbėdavome vienas kitam. Aišku, ir sudėtingų metimų buvo.

Bet labiau norisi žiūrėti į save, į savo puolimą. Mesdavome šiek tiek skubėdami. Po pertraukos kartais jau gal net per daug dalinomės kamuoliu – suprasdami, kad tik kartu galime sugrįžti į rungtynes. Vis dėlto čia – ne vaikų darželis, pusės rungtynių neužtenka“, – atsiliepė E. Ulanovas.

Ar gali būti, kad sezoną šokinėdamas aukščiau bambos pradėjęs „Žalgiris“ artėja prie nuokalnės savo žaidime?

„Paklauskite šamano – aš tikrai nežinau, kaip sužaisime kitą savaitę. Žinotume, galėtume pastatyti pinigų.

Stengsimės padaryti išvadas iš šio pralaimėjimo. Kai laimime – smagu, džiaugiamės, esame vieningi. Dabar, kai pralaimime, irgi reikia išlikti vieningiems“, – užbaigė E. Ulanovas.

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis penktadienį į savo buvusios komandos krepšį sumetė 4, įžaidėjas Nate‘as Woltersas – 11 taškų. Kitas buvęs žalgirietis Marius Grigonis į gimtąjį miestą negrįžo dėl nugaros skausmų.

Savo ruožtu, du sezonus „Panathinaikos“ atstovavusiam Lukui Lekavičiui apie save graikams priminti taškais nepavyko.

Komandos tarpusavyje susitiko 33-ią kartą istorijoje, kauniečių sąskaitoje lieka 10 pergalių.

Po savaitės K. Maksvyčio auklėtiniai Nemuno saloje priims Eurolygos čempionų titulą ginantį Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija), o „Panathinaikos“ namuose žais su Milano „Olimpia“ (Italija).

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)