Graikijos sostinės klubą žalgiriečiai prieš tai buvo įveikę keturis kartus iš eilės, o šiame sezone namuose laimėję visus keturis žaistus Eurolygos susitikimus.

Bet viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą.

Ilgą laiką turnyro lentelės dugną trynę Dejano Radonjičiaus auklėtiniai į Kauną atvyko po dviejų pergalių paeiliui ir pasistengė nenusprūsti nuo juos atgaivinusios bangos.

Tuo metui šeimininkams pirma rungtynių pusė buvo siaubinga – rankos nedrebėjo tik atakuojant nuo baudų metimų linijos.

„Bloga pradžia nustatė toną visoms rungtynėms. Aiškinamės, dėl ko taip atsitinka jau ne pirmą sykį: ar blogas starto penketas, ar apšilimas, ar nusiteikimas“, – atsiliepė K. Maksvytis.

Trečiame kėlinyje „Žalgiris“ atsiliko 18 taškų, vis dėlto pademonstravo charakterį ir atgaivino intrigą. Saugią PAO persvarą išsprogdino „Žalgirio“ arenoje kurtinančiai detonavęs perimtų kamuolių, blokų, dėjimų ir tritaškių mišinys. O maišė jį, kaip jau įprasta, Keenanas Evansas, baigęs mačą su 18 taškų, 5 rezultatyviais perdavimais ir 3 perimtais kamuoliais.

Spurtavusi 12:0 Kauno ekipa lemiamame ketvirtyje buvo priartėjusi 4 taškų atstumu.

Tačiau ir niūrios sezono pradžios užgrūdinti varžovai ne mažiau atkakliai kabinosi į tai, kas jiems dar buvo likę. Bei turėjo savą vedlį – dar vieną puikų mačą puolime sužaidė Derrickas Williamsas, liūto dalį iš savo 25 taškų pelnęs po pertraukos.

„Akcentavome, kad tiek D. Williamsas, tiek Dwayne‘as Baconas mėgsta žaisti vienas prieš vieną, todėl ginantis reikia padėti. Bet rinkdavomės blogus atstumus, blogus kampus. Dar ir pats nesuprantu, kodėl taip prastai gynėmės“, – kiek pasimetęs buvo K. Maksvytis.

Specialisto nuomone, gynybai turėjo įtakos ir komandos šio sezono puolimo antirekordas Eurolygoje – penktadienį sužaistos nerezultatyviausios rungtynės.

„Puolimas veikė prastai, ypač žaidžiant du prieš du. Prastai judinome kamuolį, aukštaūgiai prastai leidosi po krepšiu, tiesiog žaidėme statiškai. Gal labiau reikėjo pasikliauti Tomu Dimša ir Karoliu Lukošiūnu. Mes kartais užmirštame, kas turi agresyviai veržtis, bet vietoje to eina pigesniu keliu. Nesu patenkintas metimų selekcija“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Nesunku nuspėti, ką jis pirmiausia turėjo omenyje – atakuodamas „iš žaidimo“, Ignas Brazdeikis į PAO krepšį pataikė vos 2 metimus iš 12.

Bet spėlioti ir nereikėjo, nes tiesiai paklaustas apie gynėjo pasirodymą, K. Maksvytis atsakė taip pat be išvedžiojimų.

„Nenoriu tokio mentaliteto: 12 metimų, tarp jų tikrai ne visi buvo geri. Verčiau norėčiau 12 gerų epizodų gynyboje. Prieš rungtynes kalbėjausi su juo, jis turi suprasti, kad yra stiprus veržiantis po krepšiu, tai ir turi išlikti jo pagrindiniu ginklu. Tik norėtųsi papildomo perdavimo, mažiau tolimų metimų, kurie nėra paruošti. Kita vertus, nereikia dabar vien Igno minėti, nemažai žaidėjų šiandien paprasčiausiai nebuvo aikštėje“, – komentavo treneris.

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis penktadienį į savo buvusios komandos krepšį sumetė 4, įžaidėjas Nate‘as Woltersas – 11 taškų. Kitas buvęs žalgirietis Marius Grigonis į gimtąjį miestą negrįžo dėl nugaros skausmų.

Savo ruožtu, du sezonus „Panathinaikos“ atstovavusiam Lukui Lekavičiui apie save graikams priminti taškais nepavyko.

Komandos tarpusavyje susitiko 33-ią kartą istorijoje, kauniečių sąskaitoje lieka 10 pergalių.

Po savaitės K. Maksvyčio auklėtiniai Nemuno saloje priims Eurolygos čempionų titulą ginantį Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija), o „Panathinaikos“ namuose žais su Milano „Olimpia“ (Italija).

Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)