Prieš skrydį į Lietuvą „Panathinaikos“ treniruojantis serbas Dejanas Radonjičius patvirtino, jog traumuotas jo komandos gynėjas Marius Grigonis toliau gydosi nugaros traumą ir į Kauną nevyksta.

Taigi, „Panathinaikos“ gretose penktadienį bus tik vienas lietuvis – vidutiniškai po 17 min. šį sezoną žaidžiantis, po 7,5 taško renkantis ir po 4,1 kamuolio atkovojantis Artūras Gudaitis.

Atėnų ekipos gretose yra ir daugiau Lietuvos gerbėjams gerai pažįstamų veidų – „Pao“ marškinėlius šį sezoną vilki buvęs žalgirietis įžaidėjas Nate'as Woltersas (vid. 10,7 tšk. ir 4,5 rez. perd.) bei broliai Panagiotis (vid. 2,2 tšk.) ir Georgios (vid. 1,4 tšk.) Kalaitzakiai.

Praėjusią dvigubą Eurolygos savaitę „Panathinaikos“ pasirodė labai sėkmingai – graikai iškovojo dvi pergales, namie įveikę Bolonijos „Virtus“ ir Vilerbano ASVEL.

„Žalieji“ iš Graikijos neslepia esantys ant bangos ir nestokoja optimizmo prieš išvyką į Kauną, tačiau „Žalgirio“ demonstruojami rezultatai namuose varžovams kelia tam tikrą nerimą.

„Žalgiris“ šiuo metu yra geroje situacijoje. Namie jie laimėjo viską, turi šešias pergales. Rungtynės tikrai bus sunkios. Turime būti pasiruošę dirbti gynyboje, bandyti kontroliuoti mačo eigą ir kovą po lenta. Jokiu būdu neleistinas jokio tipo atsipalaidavimas, nes laimėti tokioje arenoje galima tik dėmesingai žaidžiant visas 40 minučių ir abiejose aikštės pusėse. Į rungtynes neišvyksta tik Grigonis, visi kiti krepšininkai bus pasiruošę šiam rimtam iššūkiui“, – dėstė „Panathinaikos“ strategas D. Radonjičius.

„Praėjusi savaitė pareikalavo didelių pastangų, laimėjome ir abu Eurolygos susitikimus, ir Graikijos čempionato rungtynes prieš Salonikų PAOK. Taip – tai gera, motyvuojanti savaitė, tačiau dabar visos mūsų mintys jau sutelktos ties „Žalgiriu“, – pridūrė serbas.

Savo ruožtu „Panathinaikos“ gynėjas Lefteris Bochoridis tikino, kad šiuo metu komanda jaučia pakylėjimą.

„Mes pradėjome pergalių seriją ir jos nutraukti tikrai nenorime. Manau, kad turime pakankamai pajėgumų, jog Kaune būtume konkurencingi – žinoma, varžovų aikštės efektas egzistuoja, bet sirgalius arenoje norime matyti ir mes. Tai įkvepia ne tik šeimininkus, bet ir jų varžovus. Jeigu mes išliksime ramūs ir laikysimės plano, „Žalgiriui“ tai gali sukelti papildomą spaudimą. Dabar jaučiame, kad esame teisingame kelyje ir šiuo momentu reikia pasinaudoti“, – pažymėjo graikas.

Penktadienio Eurolygos rungtynėms teisėjaus ispanas Danielis Hierrezuelo, serbas Urošas Nikoličius ir prancūzuas Hugues'as Thepenier.

Visi bilietai į rungtynes jau yra išparduoti, ginčo kamuolys bus išmestas 20.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją