Toks įvertinimas Lietuvos atstovei buvo suteiktas už didelį indėlį į moterų krepšinio plėtrą.

Iškilmingoje ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas džiaugėsi J. Štreimikytės-Virbickienės pasiekimu ir dar vienu tarptautiniu Lietuvos krepšinio pripažinimu.

„Ypač malonu, kad šį kartą pripažįstamas mūsų šalies moterų krepšinis. FIBA šiais metais nominavo penkias žaidėjas iš viso pasaulio, tik dvi krepšininkės buvo iš Europos ir tarp jų yra Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. Tai, visų pirma, jos talento, jos pasiekimų ir, aišku, viso Lietuvos krepšinio pripažinimas.

Džiugi naujiena ne tik Lietuvos krepšinio federacijai, bet ir visai Lietuvai, kuomet nedidelės šalies krepšininkė yra tokiu mastu pagerbiama. Didžiausi sveikinimai Jurgitai ir visai Lietuvos krepšinio bendruomenei,“ – kalbėjo M. Balčiūnas.

J. Štreimikytė-Virbickienė tapo vos ketvirtąja taip pagerbta Lietuvos atstove. Kiti trys yra mūsų šalies krepšinio milžinai – Modestas Paulauskas, Šarūnas Marčiulionis ir Arvydas Sabonis.

Kartu su Jurgita į FIBA Šlovės muziejaus gretas buvo priimtos žaidėjos Lisa Leslie (JAV), Robyn Maher (Australija), Catarina Pollini (Italija) ir Mame Maty Mbengue (Senegalas), trenerė Maria Planas (Ispanija) bei treneriai Geno Auriemma (JAV), Antonio Carlosas Barbosa (Brazilija) ir Milanas Vasojevičius (Serbija).

50-metė lietuvė šiuo metu dirba trenere Vilniaus miesto krepšinio mokykloje.

Per savo karjerą J. Štreimikytė-Virbickienė yra rungtyniavusi Lietuvos, Prancūzijos, Italijos, Lenkijos ir WNBA klubuose. Ji yra viena iš dviejų lietuvių (kita – Aneta Kaušaitė), rungtyniavusi už Atlanto.

Žaidėjos trofėjų lentynoje yra 10 Lietuvos, 5 Baltijos lygos ir 2 Italijos lygos čempionių titulai.

1997 m. su šalies rinktine iškovojo Europos aukso medalius, o 2009 m. Jurgita triumfavo ir moterų Eurolygoje kartu su Vilniaus TEO komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją