Po pergalės „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis džiaugėsi tik skaičiais švieslentėje, tačiau ne komandos pasirodymu.

„Sunkios rungtynės. Ne ta energija, ne tas užsivedimas. O kai komanda nėra 100 proc. nusiteikusi, sunku išlikti rungtynėse. „Wolves“ šiandien neblogai, gana kietai žaidė. Varžovai stengėsi išmušti mus iš situacijų, o mes nebuvo pasiruošę tokiam kontakto lygiui.

Taip dažnai būna LKL. Tokiose rungtynėse turi būti atsarginių kur kas didesnis indėlis, nes pagrindiniai žaidėjai po dvigubos Eurolygos savaitės jaučia didelį krūvį.

Šiandien geriausias dalykas yra pergalė“, – užkimęs spaudos konferencijoje po mačo prisipažino K. Maksvytis.

– Lukas Lekavičius neatranda savo žaidimo (per 11 min. 0 taškų, -5 naudingumo balai), šį vakarą taip pat neblizgėjo, kas tai lemia?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas „Žalgirio“ vairininkas.

– Tikiuosi, tai laikina. Jo šviežumo trūko ir Eurolygoje, pramesdavo gerus metimus. Tikiuosi, tai laikina duobelė.

Jis mums svarbus, užaštrina atakas, viliuosi, jo žaidimas pagerės.

– Ar jautėsi kažkoks auklėtinių nenusiteikimas ar tai labiau nuovargis po įtemptos savaitės?

– Ir tas, ir tas. Šiandien „Wolves“ pademonstravo kokybišką krepšinį ir kontaktą. Kai nesame 100 proc. susikoncentravę ir pasiruošę kautis, laukia sunkios rungtynės. Jos tokios šį vakarą ir buvo.

– Arnas Butkevičius dvikovos pabaigoje tarė savo ryškų žodį, ypač gynyboje. Ar Arnas dar sugeba jus nustebinti?

– Jau ne. Antroje mačo pusėje žaidė gerai, visada dengė pavojingiausius žaidėjus ir žaidžia agresyviai.

Buvo įvairių spekuliacijų, neva nereikia Arno, panašus į Edgarą, tačiau patys matote, koks jis reikalingas ir gerai atlieka savo darbą.

– Ar kažkuo nustebino „Wolves“?

– Žaidėme kontrolines rungtynes prieš sezoną, jie pakėlė savo agresyvumo lygį, kažkiek daugiau spaudimo. Jie žaidė savo krepšinį. Be abejo nustebino, iki galo liko kovoje ir mums įmetė 85-is taškus.

– Esate prikimęs, gal Gintarui Krapikui vertėtų suteikti progą vadovauti komandai nuo šoninės linijos, o jūs pailsėtumėte.

– Ačiū už patarimą. Galbūt reikėtų Ispanijos rinktinės modelį taikyti: Tautvydui Saboniui suteikti tą šansą, o vyr. treneris taupytų savo balsą.

"Žalgiris" - Wolves" rungtynių akimirka

Kurtinaitis: neturiu pretenzijų nė vienam žaidėjui

„Wolves“ strategas Rimas Kurtinaitis po dvikovos neatrodė prislėgtas nesėkmės ir nebuvo nusivylęs auklėtinių pasirodymu.

„Sveikinu „Žalgirį“ su pergale. Komanda išgyvena gerą atkarpą, gerai žaidžia tiek Eurolygoje, tiek LKL. Nors buvo kova, visgi pelnytai laimėjo „Žalgiris“, nes moka žaisti rungtynių pabaigas.

Kai sunku – susiima, atlieka aikštėje kai ką papildomo, gali atkovoti nenumatytą kamuolį, išprovokuoti pražangą.

Kalbant apie mūsų vyrus, džiaugiuosi parodyta energija ir tuo charakteriu, aišku, pradžia buvo sunkoka. „Žalgirio“ autoritetas savo padarė, prireikė laiko, kol apsipratome rungtynėse.

Jų gale reikėjo kruopščiai sužaisti, nesuklysti, atsitverti, to nesugebėjome padaryti. Tai ir lėmė galutinį rezultatą“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Anot jo, auklėtinių kovingumas, spaudimas ir agresija aikštėje išprovokavo net 18-a „Žalgirio“ klaidų.

„Mes to siekėme, gal dėl to sezono pradžia buvo sunkoka. Kurį laiką žaidime trūko smagumo, vyravo fizinė jėga.

Dabar tuos krūvius nuėmėme, bazę turime, galime varžovus spausti 40 minučių. Tai atsiliepia taiklumui iš žaidimo, metant baudas, bet mes turime išmokti kentėti ir nuovargio fone pelnyti taškus.

Nematau kito kelio, kaip padaryti laiminčią LKL komandą be darbo. Matau tik vieną kelią, taip, galima keisti žaidėjus, kurie to krūvio nelaiko.

Bet šiuo metu neturiu pretenzijų nė vienam žaidėjui, visi gerai dirba ir atiduoda maksimumą, nors visada yra vietos tobulėjimui“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Rimas Kurtinaitis

„Green White Boys“ savo plakatą skyrė, kaip patys įvardijo, rusiškų pinigų mylėtojams. „Nuo jūsų klubo dvokia kaip nuo Kauno mero“, – skelbiama jame. Kliuvo ir verslą Rusijoje tebeturinčiam Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui, nors Kauno savivaldybės parama, skiriama „Žalgiriui“, siekia net 2 milijonus eurų per metus.

Šią savaitę penktadienį Kauno „Žalgirio“ laukia Eurolygos kova prieš Atėnų „Panathinaikos“. Alytaus klubas šeštadienį keliaus į Panevėžį – akistata su „Lietkabeliu“.

Rungtynių santrauka:


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)