„Graži, kovinė pergalė. Komanda gerai sureagavo, tai matėsi ir treniruotėse. Iš praėjusių rungtynių pasimokėme, kad reikia žaisti iki galo. Vitorijoje pritrūko daugiau karių nuo suolo, dabar turėjome daugiau žaidėjų, kurie įsijungė į žaidimą. Geros gynybos ir kovos dėka iškovojome gražią, darbinę pergalę. Verta eilinį kartą paminėti mūsų fanus, tiek gyvenančius Ispanijoje, tiek kovinius, kurie kartu skrido lėktuve. Jie padėjo nepalūžti sunkiais momentais“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Kalbėdamas apie gerą gynybą, treneris pabrėžė, kad „Žalgiris“ gali laimėti ir puolimu, tačiau svarbiausia komandai yra naudotis savo pagrindiniu ginklu.

„Galime laimėti ir puolimu, tai padarėme rungtynėse su ALBA. Bet tikrai neliūdime, kad laimime gynyba. Yra daug besiginančių žaidėjų, kurie aukoja kūną, sugeria kontaktus, turime tą ginklą ir priešininkams tą savo ginklą pastatome“, – sakė strategas.

K. Maksvytis sunkią rungtynių pradžią, kai per 7 minutes buvo praleisti 28 taškai, aiškino nuovargiu. Treneris padėkojo auklėtiniams už kovingumą ir teigė, kad jie pergalės tikrai nusipelnė.

„Pradžioje buvo kažkoks pasitaupymas, ne į naudą suveikė ir tai, kad turėjome viena laisva diena mažiau. Tikrai jaučiasi skirtumas, komanda žaidžia po 2 ar po 3 dienų. Po trijų dienų organizmas atsistato labiau. Tai mums kainavo daug jėgų, ačiū Dievui, kad nekainavo pergalės.

Mes – lietuviai, esame kuklūs, bet šiandien nusipelnėme pergalės, kovojome. Prisijungė tie, kurių trūko – Šmitas, Brazdeikis, Cavanaugh, Hayesas gynyboje. Gavosi geras balansas“, – sakė K. Maksvytis.

Specialistas paaiškino, kad savo techninę pražangą jis užsidirbo tyčia.

„Tai buvo labiau taktinė pražanga, siekiant parodyti teisėjams nepasitenkinimą. Gavau tą baudos metimą, bet nuraminau asistentus, kad to daugiau nebus, esu ramus, tiesiog prasižengiau taktiškai.“

Treneris kalbėjo apie Igno Brazdeikio progresą ir paaiškino, kodėl puolėjas nerungtyniavo paskutinėmis minutėmis.

„13 Igno taškų labai pagelbėjo, davė energijos. Turėjome taisyklę, kad jei nepadarysime pražangos stabdant varžovų greitą puolimą, žaidėjas sės ant suolo. Tą šiandien padarėme. Stengiausi likti pedagogiškas, pakalbėjome, po kelių minučių Ignas sugrįžo, tai suprato. Nebus lengva, bet jis padeda mums laimėti. Tą šiandien pamatėme.

Su treneriais sutarėme, kad žaisime rankinio žaidimą, mačo pabaigoje leisime geresnius žaidėjus į gynybą ir kitus į puolimą. Tas penketas turėjo gerą bangą. Paskutinėmis minutėmis dar planavau Igną išleisti, bet kadangi gerai norėjome, nusprendėme nekeisti chemijos to penketuko“, – dėstė K. Maksvytis.

Treneris pagyrė ir aukštaūgius Rolandą Šmitą bei Tylerį Cavanaugh, o paprašytas įvertinti kauniečių pagreitį per pirmuosius dešimt Eurolygos maratono mačų, „Žalgirio“ vairininkas akcentavo, jog startas yra sėkmingas, o komandą treniruoti yra smagu.

„Sekasi gerai. Neįvardinsiu, kad puikiai, bet gerai. Turime 6 pergales, kol kas viskas gerai. Pasiėmėme daug pergalių, kurias išsiplėšėme. Jaučiamės gerai.

Pamačiau, kad mes galime laikyti savo stilių visos Eurolygos metu. Taip pat pamačiau, jog negalime atsipalaiduoti. Po praėjusių rungtynių minėjome, kad kažkiek per lengvai pasijautėme. Šiandien pamačiau, kad komanda kaunasi, reaguoja. Yra smagu tokią komandą treniruoti.“

Kitą penktadienį „Žalgiris“ namuose priims Atėnų „Panathinaikos“ klubą. Prieš tai, pirmadienį, LKL pirmaujantys žaliai-balti susitiks su Alytaus „Wolves“.

"Žalgiris" - "Valencia". Statistika

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją