Po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje "Žalgirio" komandos vyriausiojo trenerio pareigose debiutavęs Ainaras Bagatskis pasveikino varžovų komandai vadovavusį Joną Kazlauską su pelnyta ir užtikrinta pergale bei sau prisiėmė atsakomybę už tokį skaudų pralaimėjimą.

"Atsakomybę dėl tokio pralaimėjimo prisiimu pats, nes nespėjau paruošti komandos. Smarkiai pralaimėjome antrąjį kėlinį. Labai norėjome nuo pat pradžių žaisti greitai, bet nepavyko, o be to ir priešininkai tiksliai atakavo iš toli - pataikymas fantastiškas (pataikė 12 tritaškių iš 19 - BNS). Jie pataikė ir dengiami ir laisvi", - pralaimėjimo priežastis vardijo A.Bagatskis. - "Gali būti, kad "Žalgiris" yra psichologinėje duobėje ir nespėjo atsigauti, o puikus varžovų žaidimas puolime ją dar pagilino. Džiaugiuosi, kad ketvirtajame kėlinyje vyrai nenuleido rankų ir jiems pavyko sumažinti skirtumą".

Paklaustas kaip vertina įžaidėjo iš JAV Kenny Andersono žaidimą, specialistas iš Latvijos negalėjo tiksliai atsakyti, kas atsitiko su patyrusiu žaidėju, tačiau pažadėjo su juo pasikalbėti.

"Komanda yra komanda. Žaidėjas aikštelėje turi atiduoti visas jėgas ir jei to nebus, jis sėdės ant suoliuko. Aikštėje niekas neužims vietos tik dėl to, kad jis geras", - pažadėjo A.Bagatskis nusivylusiems žiniasklaidos atstovams.

"Olympiacos" vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas prisipažino, kad buvo labai malonu grįžti į Kauną, kur buvo dideli pasiekimai ir gera komanda.

"Gerai, jog mano ekipa buvo nusiteikusi ir gerai kovojo, bei miestui, kuris garsėja krepšiniu, pademonstravo gerą žaidimą. Likau patenkintas komandos žaidimu ir tuo ritmu, kuriame mes esame. O dėl pergalės dar buvo abejonių, nes žaisdami panašiu stiliumi esame iššvaistę turėtą persvarą ir pralaimėjome "Winterthur FC Barcelona" (Ispanija) komandai", - kalbėjo treneris 1999 metais su "Žalgirio" laimėjęs Eurolygą.

Paklaustas apie blankų "Žalgirio" žaidimą J.Kazlauskas pripažino, kad Kauno klubo žaidėjai ketvirtadienį neparodė savo geriausio žaidimo.

"Eurelijus Žukauskas jau senai treniruojasi su komanda, stiprina savo pažeistą ranką ir, tikimės, kad artimiausiu metu galėsime jį panaudoti", - pasakojo treneris apie sezono pradžioje traumą patyrusį buvusį Lietuvos rinktinės vidurio puolėją. - "Mes jį vežiojamės ir norime, kad jis dalyvautų treniruotėse bei būtų šalia komandos".

Kalbėdamas apie būsimąjį varžovą pirmajame atkrintamųjų varžybų etape Tel Avivo "Maccabi" klubą, J.Kazlauskas pripažino, kad tai galingas varžovas, vienas iš trijų grandų - "Maccabi", CSKA ir Atėnų "Panathinaikos" - sukurtas ne tik pergalėms, tačiau laimėto Eurolygą.

"Jie turi daug žvaigždžių ir gali žaisti galingai bet kur, nesvarbu ar jie rungtyniauja namie palaikomi tūkstančių sirgalių, ar svečiuose. Ne mes pasirinkome varžovus, bet jie mus pasirinko, o mes kovosime iki galo ir tikimės pergalės", - baigdamas šypsojosi J.Kazlauskas.

ULEB Eurolygos ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių "Olympiacos" krepšininkai su čempiono titulą ginančiu "Maccabi" klubu balandžio 4 ir, jei reikės, 13 dienomis žais svečiuose bei 6-ąją - savo aikštėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją