18 val. „Šilutė“ – Kauno „Žalgiris-2“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

Pastaruoju metu stringanti Šilutės komanda (7 pergalės ir 6 pralaimėjimai) pastarajame ture pademonstravo charakterį ir sugebėjo Vilkaviškyje revanšuotis „Perlui“ 79:74, už prieš keletą dienų namie tai pačiai ekipai patirtą pralaimėjimą.

Vis dėlto į svečius šį kartą atvyksta visus varžovus nuo kelio šluojantis „Žalgirio“ jaunimas (13/0), kuriam šiandien priklauso neabejotino favorito statusas. Kauniečiai praeitą savaitę dukart įveikė Palangos „Kuršius“ net ir be Motiejaus Krivo, tad tikrai turi visas galimybes pratęsti savo pergalių seriją.

18 val. Joniškio „Delikatesas“ – Šakių „Vytis-VDU“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

Joniškio ekipa (5/8) laimėjo trejas rungtynes iš eilės ir šiuo metu yra viena karščiausių lygos komandų. Panašu, kad aukštaūgis Povilas Gaidys buvo būtent ta trūkstama dėlionės dalis, leidžianti gerai atrodyti visam „Delikateso“ paveikslui.

„Vytis-VDU“ (7/2) praeitą savaitgalį atkaklioje kovoje pasidalino po pergalę su vienais lygos favoritų „Telšiais“, tad Šakių ekipą galima drąsiai vadinti viena stipriausių „7bet-NKL“ komandų. Vieninteliu „Vyčio-VDU“ trūkumu dabar galima vadinti nuovargį. Po dviejų sunkių mūšių ketvirtadienį ir šeštadienį su „Telšiais“ komanda antradienį dar priėmė Vilniaus „Steką“, kurį po taip pat sunkios kovos palaužė 85:83.

18 val. Kauno r. „Atletas“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
Garliavos SC, Vasario 16 g. 8, Garliava

„Atletas“ (4/10) pastarajame ture galbūt kiek netikėtai 84:77 palaužė ant geros bangos buvusią Mažeikių „M Basket“ komandą. Dar įdomiau, kad ekipa tai padarė be savo rezultatyviausio žaidėjo Tomo Balčiūno. Ar „Atleto“ vyriausiasis treneris Remigijus Bardauskas pagaliau atrado sėkmingo žaidimo receptą ir komanda pradės rinkti pergales?

„Neptūno“ dubleriai (2/12) praeitą savaitę košmarišką sezono pradžią pavertė istorija dviem puikiomis pergalėmis prieš Vilniaus „Rytą-2“ (90:79 išvykoje ir 73:69 namie), tad į Garliavą atvyks su atsargiomis mintimis apie galimą trečią pergalę iš eilės.

18 val. „Telšiai“ – „Kretinga-VR Servisas“
Telšių sporto arena, Birutės 7, Telšiai

Telšių komanda (12/2) sezoną pradėjo 11 pergalių eilės, bet pastarąsias trejas rungtynes pralaimėjo dukart. Ryčio Vaišvilos auklėtiniams tai turėtų būti rimtas signalas susikaupti ir kuo greičiau įrodyti, kad sunkesnis laikotarpis tėra tik laikina sportinio proceso dalis.

Kretingos ekipa (5/7) į Žemaitijos sostinę vyks po dviejų Marijampolėje patirtų sutriuškinimų, tačiau komanda gali prisiminti pirmąsias sezono rungtynes, kai Telšiuose šeimininkams užkūrė tikrą pirtį. Tuomet „Telšiai“ nugalėjo tik po dviejų pratęsimų 103:98, tad kodėl atkakli kova negalėtų pasikartoti?

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – Vilniaus „Rytas-2“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga

„Kuršiai“ (6/8) pastarąją savaitę dukart pralaimėjo lygos lyderiui „Žalgiriui-2“ ir dabar savo sąskaitoje turi nemalonią 3 pralaimėjimų iš eilės seriją. Vis dėlto komandos demonstruojamas žaidimas ir ankstesni rezultatai palangiškiams leidžia tikėtis, kad šiandien komandos rezultatų grafoje skaičiai bus parašyti pergalę reiškiančia žalia spalva.

Juo labiau, kad į svečius atvyksta „Ryto“ dubleriai (3/10), dukart iš eilės nusileidę iki tol nė karto nelaimėjusiai „Neptūno-Akvaservis“ ekipai.

19 val. Vilniaus „Stekas“ – Mažeikių „M Basket“
„Active Vilnius“ Žemynos Sporto Salė, Žemynos g. 14, Vilnius

Krepšinio gerbėjai aikštėje vėl galės išvysti keletą buvusių svarbių „Ryto“ žaidėjų. „Steko“ (5/8) komandoje vidutiniškai po 20 minučių žaidžia Justas Sinica, o Mažeikių komandai (5/8) atstovauja Artūras Jomantas (vid. 28 min.) bei po priverstinės pertraukos vėl rungtynėms registruojamas Simas Jasaitis (vid. 23 min. iki traumos).

Vis dėlto svarbiausiu asmeniu aikštėje gali tapti kitas krepšininkas – „Rytui“ taip pat priklausęs, bet jame nežaidęs, Karolis Guščikas. Lapkričio 12 d. „M Basket“ galingai debiutavęs puolėjas padėjo komandai iškovoti 2 pergales iš eilės, tačiau šeštadienį „Atletas“ sugebėjo K.Guščiką neutralizuoti (6 taškai, 9 atkovoti kamuoliai ir 5 pražangos per 15 min.) ir šventė pergalę. Ar sugebės šį triuką pakartoti „Stekas“?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją