Kauno „Žalgiris“ (5/4) dvigubą Eurolygos savaitę pradėjo nesėkmingai. Ispanijoje viešintys žalgiriečiai 73:93 (20:21, 24:21, 14:22, 15:29) turėjo pripažinti Vitorijos „Baskonia“ (5/4) ekipos su dviem lietuviais pranašumą.

„Buvo dvi skirtingos rungtynių pusės. Žaidėme neblogai, galėjome susikrauti dar didesnę persvarą tiek gynybos, tiek puolimo dėka. Viskas pasikeitė antroje pusėje. Varžovai nieko gero nepasiūlė, išlaikė tą patį greitį, tą pačią agresyvią gynybą, kuri mus vertė dalintis kamuoliu. To nebeliko, pradėjome žaisti po vieną, užmiršome namų darbus ir sužaidėme prasčiausią antrą dalį šį sezoną“, – mintimis po pralaimėjimo dalijosi K. Maksvytis.

"Baskonia" - "Žalgiris". Rungtynių statistika

Anot jo, baskai agresyviai dvigubino, o žalgiriečiai per lėtai atsikratydavo kamuoliu, perdavimas nukeliaudavo dažnai ne į tą pusę.

„Nežinau, ar nuovargis, ar panika. Nepatiko tai, kad per anksti pasidavėme. Reikia išmokti, kad tuo metu, kai viskas slysta iš rankų, viską sukontroliuoti ir išlikti komanda. Ne tik Keenanas Evansas, bet visi sugriuvo antroje pusėje. Buvo kelios pergalės iš eilės, pradėjome jaustis per gerai, trūko įdirbio, pastangų“, – kalbėjo treneris.

Jo nuomone, galbūt per anksti po traumos į aikštę žengė Kevarriusas Hayesas, kuris dar nebuvo įėjęs į gerą sportinę formą ir jo gynyboje trūko.

Prastą antrąją rungtynių dalį akcentavo ir Edgaras Ulanovas: „Pralošėme antroje pusėje, nes pradėjome žaisti po vieną. Žinojome, kad jie ims žaisti tokią gynybą – „step-out“, stengsis prisitaikyti prie mūsų pagrindinių žaidėjų, kurie žaidžia daugiausiai „du prieš du“. Ten buvo klaidų, kai kurie perlaikė kamuolį. Patys matėte, antroje pusėje buvome be galvos puolime, visi po vieną, galvą nuleidus. Ką, to užtenka. Gal mes irgi per gerai apie save galvojome.“

Pasak jo, žaidėjai išsivarstė, nebuvo komanda, kuri kovoja. „Čia maratonas, bus pakilimų, bus nuopuolių. Su tuo turime tvarkytis. Matysime, kaip seksis. Dabar reikia gerai išsimiegoti, kas bus nelengva, gerai pailsėti, išlikti kartu, pasitreniruoti ir kilti į kovą prieš gerą namų komandą“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas.

„Žalgiris“ keliasi į kitą Ispanijos miestą Valensiją, kur penktadienį žais su vietos „Valencia Basket“ krepšininkais.

„Svarbiausia dabar išlikti komanda, gerai sureaguoti, užpykti ant savęs ir turėti geras kitas rungtynes. Tikiuosi, kad mus mobilizuos tas pralaimėjimas“, – vylėsi K. Maksvytis.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)