Apylygėje pirmoje rungtynių pusėje „Žalgirio“ puolimą ant savo pečių tempė iki pertraukos 16 taškų pelnęs ir 5 iš 6 metimų iš žaidimo pataikęs Edgaras Ulanovas. Sužaidus 20 min. kauniečiai turėjo trapią 2 taškų persvarą – 44:42.

Iš karto po pertraukos žalgiriečiai greitai susirinko keturias pražangas ir didžiąją kėlinio dalį turėjo daug vargo gindamiesi, o patys puolime ėmė strigti. Naujo atakų lyderio rasti nepavyko, ketvirtį „Žalgiris“ pralaimėjo 8 taškais ir po 30 min. buvo besivejančios komandos vaidmenyje (58:64).

Ketvirtame kėlinyje „Baskonia“ ėmė dominuoti po lenta ir ne sykį taškus tiesiog „įvertė“ iš po krepšio su žalgiriečių pražangomis. Svečiams toliau buksuojant puolime nepadėjo nė ankstyvos Kazio Maksvyčio minutės pertraukėlės, varžovai susikrovė dviženklę persvarą, kuri po Vanjos Marinkovičiaus tritaškio 36 min. pasiekė 16 taškų (83:67). Rungtynių baigtis buvo nulemta.

"Baskonia" - "Žalgiris". Rungtynių statistika

„Baskonia“ ekipos starto penkete rungtynes pradėjęs Tadas Sedekerskis žaidė 24 min, per kurias pelnė 3 taškus, atkovojo 3 kamuolius, 4 kamuolius perėmė ir surinko 10 efektyvumo balų.

Rokas Giedraitis varžovams per 19 min. surinko 9 taškus (4/6 dvit., 0/3 trit., 1/1 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir susitikimą baigė su 7 efektyvumo balais.

„Žalgirio” gretose rezultatyviausiu liko E. Ulanovas, tačiau antroje mačo pusėje ekipos kapitonas puolime buvo pasyvus ir savo kraitį papildė vos 2 taškais.

„Žalgirio“ priekinė linija – tik mažiau nei įprasta žaidęs Kevarrius Hayesas (11 min.), Laurynas Birutis ir Rolandas Šmitas kartu sudėjus surinko vos 8 taškus, pataikydami 3 iš 11 metimų iš žaidimo.

Žalgiriečiai suklydo 15 kartų (varžovai – 8), po kauniečių klaidų „Baskonia“ pelnė 21 tašką.

„Žalgiris”: Edgaras Ulanovas 18 (5/6 dvit., 1/2 trit., 5/5 baud., 23 naud. bal.), Keenanas Evansas 17 (4/6 trit., 1 rez. perd.), Tomas Dimša 11, Ignas Brazdeikis 10 (3 kld.), Arnas Butkevičius 7, Kevarrius Hayesas 4 (4 atk. kam., 3 rez. perd.), Laurynas Birutis ir Rolandas Šmitas po 2 (1/7 dvit., 0/2 trit., 7 atk. kam.), Lukas Lekavičius ir Tyleris Cavanaugh (0/3 metimų, 4 atk. kam.) po 1 tašką.

„Baskonia”: Darius Thompsonas ir Matthew Costello (7 atk. kam.) po 19, Pierria Henry 15, Vanja Marinkovičius 14, Rokas Giedraitis 9, Maikas Kotsaras 6 taškai.

Ši Eurolygos savaitė yra dviguba. Dar vienas rungtynes taip pat Ispanijoje žalgiriečiai žais penktadienio vakarą – jų varžovais bus Valensijos „Basket“ krepšininkai.


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)