Trečiadienį „Žalgiris“ susigrums su „Baskonia“, kurios marškinėlius vilki Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis.

Baskai praėjusią savaitę išvykoje 74:79 nusileido „Monaco“ žvaigždynui, tad trečiadienį darys viską, kad nepratęstų pralaimėjimų serijos iki trijų iš eilės.

Savo ruožtu Kauno „Žalgiris“ yra viena karščiausių Eurolygos komandų, laimėjusi trejas rungtynes iš eilės. Praėjusią savaitę K. Maksvyčio auklėtiniai Kaune 71:62 įveikė Milano „Armani Olimpia“ ekipą.

„Baskonia“ – tipiškai ispaniška komanda, labai gera puolime, greitai bėganti, gal ne tokia gera gynyboje. Namie prie savo žiūrovų jie surenka daug „pigių“ taškų iš taiklių tritaškių ir greito puolimo, tad mūsų užduotis bus juos sustabdyti, neleisti įgyti pasitikėjimo iš savo puolimo, gerai gintis ir pasistengti laimėti“, – antradienį spaudos konferencijoje kalbėjo K. Maksvytis.

Tarpusavio dvikovose „Baskonia“ laimėjo 15 rungtynių, o „Žalgiris“ – 11. Namuose abi komandos žaisdamos viena prieš kitą laimėjo paskutines 4 rungtynes.

„Žalgirio“ strategas taip pat patvirtino, kad į Ispaniją skrenda ir traumą besigydęs Kevarriusas Hayesas. „Tikimės, kad bus pasiruošęs. Nors 100 proc. dar nėra atsistatęs, bet rodo didelį norą grįžti“, – kalbėjo jis.

„Baskonia“ Eurolygoje yra rezultatyviausia komanda, vidutiniškai per rungtynes pelnanti 87,8 taško. Tai neabejotinai kelia nerimo K. Maksvyčiui.

„Kaip jau sakiau, norint laimėti, reikia sustabdyti jų greitą puolimą ir neleisti mesti tritaškius. Daug kas priklauso nuo Markuso Howardo – jei jis užsikuria, būna sunkiai stabdomas. Kaip ir Rokas Giedraitis. Daug kas M. Howardą lygina su Shane'u Larkinu. Jie išties panašūs. Reikėtų, kad M. Howardas neįsižaistų, kitaip ims tritaškius mėtyti iš rūbinės“, – akcentavo „Žalgirio“ treneris.

M. Howardas yra vienas iš Eurolygos atradimų. Apsivilkęs „Baskonia“ aprangą amerikietis vidutiniškai per rungtynes Eurolygoje renka po 17,1 taško.

Nemažą vaidmenį turi ir abu lietuviai – R. Giedraitis bei T. Sedekerskis. „Džiugu už abu, turi svarbias užduotis aikštėje, gerai žaidžia. Tadas atrodo gal net daugiau pasitikėjimo įgijo lyginant su praėjusiu sezonu“, – pastebėjo K. Maksvytis.

Po trečiadienio dvikovos Vitorijoje „Žalgiris“ vyks į į Valensiją, kur penktadienį žais su vietos „Basket“.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją