Gargžduose vykusių „Ryto“ ir „Gargždų“ rungtynių pradžia buvo labai lygi ir nors „Rytą“ į priekį tempė Elvaras Fridrikssonas, labiau apčiuopiamos persvaros susikrauti nepavyko – 23:20. Šeimininkai nepaleido į priekį „Betsafe-LKL“ čempionų, tačiau vėliau „Rytas“ suaktyvino puolimą ir po dviejų kėlinių pirmavo 48:32.

Nepaisant to, „Gargždai“ nenuleido rankų. Marius Runkauskas savo tolimais šūviais skirtumą mažino, o po Joshua Newkirko dėjimo šeimininkai atsiliko jau tik 61:63. Visgi Giedriaus Žibėno paprašyta minutės pertraukėlė davė teigiamą impulsą „Rytui“, kuris ketvirtį baigė spurtu 10:0 ir išsiveržęs į priekį pergalės nepaleido.

„Gargždams“ negalėjo padėti vidurio puolėjas Giedrius Staniulis, o rezultatyviausią sezono mačą sužaidė M.Runkauskas, pelnęs 20 taškų.

Be Martyno Echodo žaidusio „Ryto“ gretose pasižymėjo Lukas Uleckas. Geriausias sezono rungtynes „Betsafe-LKL“ pirmenybėse sužaidęs krepšininkas pelnė 18 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus.

„Gargždai“: Marius Runkauskas 20 (5/9 trit.), Šarūnas Beniušis 18, Joshua Newkirkas 17 (8 rez. perd., 6 atk. kam.), Julius Kazakauskas 11 (10 atk. kam.), Mindaugas Stašys 6.

„Rytas“: Lukas Uleckas 18, Marcusas Fosteris 15, Elvaras Fridrikssonas 14 (3/4 trit.), Margiris Normantas, Tomas Lekūnas ir Benedekas Varadis (5 rez. perd.) – po 9.

Tuo metu Jonavoje geriau startavo šeimininkų ekipa ir po Martino Laksos bei Edvino Šeškaus tritaškių buvo priekyje 13:7. Jamelas Morrisas ėmė tempti į priekį panevėžiečius, kurie po Gyorgy Golomano tolimo šūvio su pražanga lygino rezultatą – 17:17. Jeffery Garrettas vėl atstatė „CBet“ persvarą (22:17), o tolimais metimais toliau besirėmę šeimininkai po pirmo kėlinio pirmavo 27:20.

Antrame kėlinyje J. Garrettas tęsė dominavimą, tad Jonavos klubas liko priekyje (35:24), kol J. Morrisas ir Paulius Murauskas neinicijavo „7bet-Lietkabelio“ spurto – 30:35. Svečių pražangos leido šeimininkams vėl susigrąžinti iniciatyvą (42:31), po dviejų ketvirčių „CBet“ buvo priekyje 50:41.

„CBet“ puolimas užstrigo trečiojo kėlinio pradžioje, o tuo sėkmingai naudojosi Panevėžio vyrai, po J. Morriso metimo jau kvėpavę į nugaras – 52:53. G. Golomanas netrukus persvėrė rezultatą, tad nuo šio momento užvirė labai atkakli kova. Tik Vytenio Lipkevičiaus metimas paskutinę sekundę po trečio ketvirčio leido „7bet-Lietkabeliui“ turėti trapų pranašumą – 61:59.

Lygi kova vyko ir ketvirtame kėlinyje, bet „CBet“ komandai stipriai koją kišo nepataikytos baudos. Likus 4 minutėms tvyrojo lygybė (77:77), o likus po Kristiano Kullamae dvitaškio panevėžiečiai pirmavo – 87:83. Tiesa, netrukus Kristianas prasižengė, suteikdamas viltį „CBet“, o po M. Laksos tritaškio komandas skyrė tik taškas (88:89).

Tačiau lemiamu momentu J. Morrisas pataikė du baudų metimus, o desperatiški šeimininkų ekipos žaidėjų J. Garretto ir E. Šeškaus tolimi šūviai tikslo nepasiekė ir pratęsimo neišplėšė.

„CBet“: Jeffery Garrettas 20, Martinas Laksa (4/7 trit.) ir Dovis Bičkauskis – po 17, Edvinas Šeškus 15 (6 rez. perd.), Goranas Huskičius 10 (7 rez. perd., 6 atk. kam.), Vytautas Šulskis 7.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 19, Vytenis Lipkevičius ir Gabrielius Maldūnas (7 atk. kam.) – po 13, Kristianas Kullamae (5 rez. perd.) ir Paulius Murauskas – po 12.


Standings provided by Sofascore