Spurtu 7:0 mačą pradėję kauniečiai laikė surakinę varžovus geležinėje gynyboje ir pirmą pusę laimėjo dviženkliu skirtumu – 34:24. Po didžiosios pertraukos žaliai-balti buvo padidinę atotrūkį ir iki 13 taškų, tačiau įsimėtę svečiai ketvirtame kėlinyje ėmė lipti ant kulnų – 53:49.

Sudėtingu metu „Žalgirį“ patraukė Igno Brazdeikio, Arno Butkevičiaus ir Keenano Evanso išpuoliai – 62:49. „Olimpiai“ darsyk priartėjus sunkius taškus iš po krepšio įvertė Rolandas Šmitas, o mačas buvo uždarytas baudų metimais – 71:62.

K. Evansas finišavo su 23 taškais (3/5 dvitaškiai, 4/8 tritaškiai, 5/6 baudos), o R. Šmitas – su dvigubu dubliu: 10 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Varžovams Nazas Mitrou-Longas surinko 19, o Kevinas Pangosas – 11 taškų.


Šį sezoną savo arenoje dar neklupę (keturios pergalės iš tiek pat galimų) kauniečiai praėjusią savaitę atidarė savo pergalių sąskaitą ir žaidžiant išvykoje, kai pranoko Vilerbano ASVEL ekipą.

Apskritai Kazio Maksvyčio auklėtiniai pastaruoju metu yra viena karščiausių turnyro komandų – laimėjo net penkis iš paskutinių penkių mačų.

Tuo metu traumų kamuojama „Olimpia“ – kaip tik gerokai atvėsusi: Italijos čempionai patyrė jau ketvirtą nesėkmę iš eilės.

Kitą savaitę žalgiriečių laukia dviguba viešnagė Ispanijoje: trečiadienį – vizitas pas Vitorijos „Baskonią“, o penktadienį – susitikimas su Valensijos „Basket“.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Milano „Olimpia“ 71:62 (16:11, 18:13, 15:15, 22:23).

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 23, Rolandas Šmitas 10 (10 atk. kam.), Laurynas Birutis 8 (2/3 dvitaškiai, 4/4 baudos), Ignas Brazdeikis ir Arnas Butkevičius (8 atk. akm.) po 7, Lukas Lekavičius 6, Edgaras Ulanovas ir Tyleris Cavanaugh (6 atk. kam.) po 5 taškus. Kevarriusas Hayesas (18 min.), Tomas Dimša (8 min.) ir Karolis Lukošiūnas (3 sek.) taškais nepasižymėjo.

„Olimpia“: Nazas Mitrou-Longas 19, Kevinas Pangosas 11 (2/9 tritaškiai), Devonas Hallas 8 (2/9 tritaškiai), Deshaunas Thomasas ir Johannesas Voigtmannas po 6, Nicolo Melli ir Davide Alviti po 3, Brandonas Daviesas ir Kyle'as Hinesas po 2 taškus.

Šeimininkų gretose pirmą kartą šiame sezone Eurolygos rungtynėms buvo registruotas 17-metis Motiejus Krivas, kuris sudėtyje pakeitė traumuotą Mantą Kalnietį.

Savo ruožtu svečiams negalėjo padėti susižeidę Billy Baronas, Shavonas Shieldsas, Stefano Tonutas ir Luigi Datome.

Be to, net trys Milano klubo nariai – Giampaolo Ricci, Paulas Biligha ir Tommaso Baldasso – šią savaitę atstovavo Italijai atrankoje į pasaulio čempionatą. „Žalgiris“ savo žaidėjų į Lietuvos rinktinę nedelegavo.

Puolime stringantys milaniečiai yra patys nerezultatyviausi visoje Eurolygoje. Tiesa, jie atsigriebia gynyboje, pagal kurią lyderiauja.

Pernai tarpusavio akistatose abu kartus pajėgesnė buvo Ettores Messinos kariauna – 65:58 ir 74:70.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)