JAV rinktinė pirmoje reitingo vietoje buvo nuo pat pirmos jo sudarymo dienos 2010-aisiais. Ispanija tapo vos antra šalimi, pakilusia į aukščiausią poziciją.

Iškopti į pirmą vietą atnaujintame reitinge Ispanijai leido įspūdingi rezultatai, fiksuoti per keletą paskutinių metų. 2019-aisiais ispanai laimėjo pasaulio čempionatą, šiemet – Europos čempionatą, Tokijo olimpinėse žaidynėse jie pateko į ketvirtfinalį.

Tuo metu JAV, nors ir iškovojo auksą Tokijuje, pasaulio čempionate neįveikė ketvirtfinalio etapo barjero, o šių metų FIBA Americas turnyre užėmė trečiąją vietą.

Sėkmingas buvo ir paskutinis Ispanijos rinktinės FIBA „langas“ – 2023-ųjų pasaulio čempionato atrankoje ispanai lapkritį laimėjo abejas rungtynes, įveikdami ir Italiją, ir Nyderlandus.

Ispanijos rinktinė šiuo metu reitinge turi 758,6 įskaitinius taškus, o į antrąją poziciją smuktelėjusi JAV rinktinė – 757,5 taškus.

Trečia žengia Australija, ketvirta – Argentina, penkta – Prancūzija.

Lietuvos rinktinė su 669,5 taško išlieka aštunta.

Nors įvyko permainos viršūnėje, nepasikeitė nė vienos kitos 3-12 vietas užimančios rinktinės pozicija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją