Kviečiame susipažinti su visų turo rungtynių anonsu.

18.00 val. Šakių „Vytis-VDU“ – „Telšiai“
Šakių sporto centras, V. Kudirkos g. 64, Šakiai

Telšių ir Šakių komandos turnyro lentelėje užima, atitinkamai, antrąją ir šeštąją vietas, tačiau abi jos yra pralaimėję tik po kartą. Tiesa, „Telšiams“ tai nutiko per 12 rungtynių, o „Vyčiui-VDU“ – per 6. Telšiškiai pastarajame ture lyderių dvikovoje 76:81 Kaune nusileido be pralaimėjimų likusiam „Žalgiriui-2“, o šakiškiai lapkričio 3-ąją Marijampolėje be didesnių vilčių pralaimėjo „Sūduvai-Mantingai“ 75:95. Su kitais lyderiais „Vytis-VDU“ dar nežaidė, tad šios dienos mačas parodys, ar Šakių ekipa yra pajėgi mesti iššūkį lygos stipriausiems, ar vis dėlto ją reikėtų priskirti antrajai ekipų grupei.

18.00 val. Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ – „Kretinga-VR Servisas“
Marijampolės sporto centro krepšinio salė, Gamyklų g. 1, Marijampolė

„Sūduva-Mantinga“ (9/2) laimėjo 4 pastarąsias rungtynes, „Kretinga-VR Servisas“ (5/5) pralaimėjo jau dvejas, tad akivaizdžiais dvikovos favoritais turėtų būti vadinami marijampoliečiai. Vis dėlto šios komandos veidas per šios dienos rungtynes yra didžiausia mįslė, nes komandą paliko vyriausiasis treneris Marius Kiltinavičius, o jo vietą užėmė vos 22-ejų Marius Ūsas. Maža to, Aurelijus Pukelis, Marijus Užupis ir Paulius Beliavičius ką tik sugrįžo iš 3x3 krepšinio turnyro Brazilijoje ir į aikštę žengs beveik tiesiai iš lėktuvo. Visa tai sudaro geriausias sąlygas Martyno Mažeikos vedamai Kretingos komandai pateikti malonią staigmeną sau ir savo gerbėjams.

18.00 val. Mažeikių „M Basket“ – Kauno r. „Atletas“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Mažeikių komanda (4/7) pastarajame ture namie 79:72 įveikė sėkmingai pastaruoju metu žygiavusius Palangos „Kuršius“, o pagrindiniu pergalės kalviu tapo ekipoje galingai debiutavęs Karolis Guščikas – 206 cm ūgio puolėjas surinko 22 taškus, atkovojo 15 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 3 metimus.

Tokio žaidėjo prisijungimas kelia „M Basket“ į kitą lygį ir leidžia komandos gerbėjams tikėtis naujų pergalių. Po mačo su „Kuršiais“ palangiškiai atsisveikino su kitu aukštaūgiu – Moussa Mayaki, kuris išvyko į Vilkaviškio „Perlą“.

„Atletas“ (3/9) šiemet gali pretenduoti į didžiausio sezono nelaimėlio vardą. Spalio pabaigoje šią komandą tolimu tritaškiu paskutinę mačo akimirką paskandino „Kuršiai“ (76:77), o pastarajame ture pergalingą dvitaškį panašiai įmetė „Šilutės“ amerikietis Jalenas Warrenas (76:78). Vis dėlto sugebėjimas išlikti kovoje iki paskutinių sekundžių leidžia „Atletui“ tikėtis, kad Fortūna atsisuks ir į jų pusę.

18.00 val. „Šilutė“ – Vilkaviškio „Perlas“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

Fortūnos šypsnio pastarajame ture pamaloninti šilutiškiai (6/5) geros nuotaikos pasitinka Vilkaviškio komandą (5/7), kuri atvyks po dviejų nokdaunų iš eilės. „Perlas“ praeitą savaitę 20 taškų skirtumu pralaimėjo ne tik „Vyčiui-VDU“ (64:84), bet ir turnyro lentelės apačioje esančiam Joniškio „Delikatesui“ (79:99).

Pastarajame įspūdingą solo atliko būtent iš Vilkaviškio komandos neseniai atvykęs Povilas Gaidys – 18 taškų, 14 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai, 35 naudingumo balai. Kovą po lenta „Perlas“ Joniškyje pralaimėjo net 26:45, tad privalėjo skubiai lopyti po krepšiu atsivėrusią skylę. Tą Vilkaviškio klubo vadovai bandys padaryti su „M Basket“ palikusio M.Mayaki pagalba.

18.00 val. Joniškio „Delikatesas“ – Vilniaus „Stekas“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

„Delikatesas“ (3/8) įspūdingai nutraukė 5 pralaimėjimų seriją, o P.Gaidžio pademonstruota sportinė forma leidžia tikėtis naujų laimėjimų. Vis dėlto „Stekas“ (5/5) į Joniškį tikrai atvyks galvodamas taip pat tik apie pergalę. Per pastarąsias 4 rungtynes vilniečiai laimėjo triskart (pralaimėta tik „Sūduvai-Mantingai“ 92:99) ir turi pakankamai atsakymų į visus „Delikateso“ ginklus.

18.30 val. Palangos „Kuršiai“ – Kauno „Žalgiris-2“
Palangos arena, Sporto g. 3, Palanga

„Kuršiai“ (6/6) rungtynes pasitinka po netikėtai Mažeikiuose patirto niukso (72:79), nutraukusio 4 pergalių iš eilės seriją. Šį kartą Palangos ekipos laukia tikru buldozeriu virtęs „Žalgiris-2“ (11/0), tad apie sugrįžimą į pergalių kelią rungtynių šeimininkams galvoti bus sunku. Kol kas dar niekam nepavyko sulaikyti Liutauro Lelevičiaus, Motiejaus Krivo ir Gyčio Nemeikšos vedamų kauniečių, tad jų suklupimas pajūryje būtų didelė staigmena.

19.00 val. Vilniaus „Rytas-2“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
„Active Vilnius“ Žemynos Sporto Salė, Žemynos g. 14, Vilnius

Jaunieji uostamiesčio krepšininkai (0/12) vis dar skęsta pralaimėjimų liūne, tačiau būtent „Rytas-2“ (3/8), tikėtina, yra ta komanda, kurią klaipėdiečiai laiko sau įkandama. Sostinės ekipa po pralaimėjimo Kaune „Žalgiriui-2“ (67:84), dar buvo nušluota Marijampolėje (74:110), tad „Neptūną-Akvaservis“ neabejotinai taip pat laiko idealia galimybe pasigerinti nuotaiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją