Rungtynes serbams E. Atamano treniruojama ekipa pralaimėjo 76:77 – lemiamo dvitaškio nepataikė turkų natūralizuotas amerikietis Scottie Wilbekinas.

Šis rezultatas lėmė, kad turkai pirmą kartą nuo 1998-ųjų liks už pasaulio čempionato borto, o serbai kelialapį į pasaulio čempionatą greičiausiai iškovos laimėję vienas iš likusių dviejų rungtynių arba sulaukę galimo belgų kluptelėjimo.

Teisėjus „tarkavęs“ Europos čempionate, E. Atamanas nesusilaikė ir šį kartą.

„Tęsiasi tas pats, kas vyko Eurobasket turnyre, arbitrų sprendimai yra tokie patys. Varžovai buvo agresyvūs, tačiau jiems užfiksuota tik 19 pražangų, o mums sušvilpė 25. Pabaigoje nefiksuota pražanga prieš besiveržiantį Kenana Sipahi. Taip, mes kovojome iki pabaigos, bet atmosfera čia Belgrade buvo labai komplikuota“, – tikino E. Atamanas.

Turkas užsiliepsnojo vėl sulaukęs klausimo apie tai, kodėl į šias rungtynes neatvyko serbų žvaigždė Vasilije Micičius, žaidžiantis paties E. Atamano treniruojamoje Stambulo „Anadolu Efes“ komandoje – Serbijoje įtarinėta, kad treneris tai padarė specialiai, trukdydamas svarbiose rungtynėse šeimininkams surinkti pajėgiausius Eurolygos žaidėjus.

„Aš nesuprantu, kas siekia provokuoti šitas kalbas. Sekmadienį jau sakiau, kas atsitiko, nenoriu daugiau komentuoti, – tikino E. Atamanas, tačiau netrukus nesusilaikė ir kreipėsi į serbų žurnalistus. – Prašau jūsų pradėti užduoti tokius pačius klausimus Šarūnui Jasikevičiui ir Željko Obradovičiui.
Kodėl „Barcelona“ neišleido Nikolos Kaliničiaus, o „Partizan“ neleido Ioanniui Papapetrou padėti Graikijos rinktinei? Viskas čia aišku ir paprasta, nereikia provokuoti.

„Anadolu Efes“ Eurolygoje kovoja dėl vietos atkrintamosiose, Shane'as Larkinas yra traumuotas. Ir vienintelis mūsų įžaidėjas yra Micičius, kuris taip pat patyręs traumelę ir keletą dienų nesitreniravo. Vasilije nežaidė ir sekmadienio kontroliniame susitikime su „Bešiktaš“ komanda. Jo neišleisti nusprendė klubas – lygiai taip pat, kaip „Barcelona“ ar „Partizan“. Viskas, daugiau apie Micičių aš nebekalbėsiu.“

Pažymėtina, kad Ž. Obradovičius pats buvo arenoje ir pasibaigus rungtynėms asmeniškai sveikino Serbijos krepšininkus.

Rungtynių įkarštyje E. Atamanas įsitraukė į žodinį konfliktą su Serbiją treniruojančiu Svetislavu Pešičiumi ir po susitikimo turėjo priekaištų savo oponentui – abu specialistai stovėdami greta savo atsarginių suolo šaukė vienas ant kito ir gestikuliavo.

„Tai nepriimtina, tokios diskusijos tarp trenerių neturėtų vykti. Aš tiesiog bandžiau parodyti teisėjams, kad aikštėje varžovas turėjo gauti nesportinę pražangą, o Pešičius tuo pat metu ėmė man aiškinti, kodėl aš kažką sakau teisėjams. Tai nesąžininga – tokio lygio treneris neturėtų šitaip skųstis būdamas prie savo suolo.

Aš kalbėjau ne su juo, kalbėjau su teisėjais. Ir man liūdna, nes mes esame geri bičiuliai. Nežinau, kas atsitiko, bet visgi jį turėjo užgriūti labai didelis spaudimas po to, kai Serbijai nepasisekė Europos čempionate, kuriame ji buvo laikoma favorite“, – dėstė E. Atamanas.

Savo ruožtu S. Pešičius į diskusijas apie incidentą nesivėlė. „Nesakysiu nė žodžio apie Atamaną, tai buvo žaidimo dalis. Jeigu jis būtų laimėjęs, jis nebūtų nusivylęs. Turkijai tai buvo lemiamos rungtynės, jie privalėjo laimėti.“


Primename, kad kelialapius į 2023-ųjų čempionatą, vyksiantį Japonijoje, Filipinuose ir Indonezijoje, iš Europos zonos jau iškovojo Suomijos, Lietuvos, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Graikijos, Latvijos, Vokietijos ir Slovėnijos rinktinės.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją