Po lemtingos pergalės Kęstutis Kemzūra gyrė vietinius krepšinio sirgalius, kūrusius gerą atmosferą arenoje, tačiau neužmiršo ir saujelės Lietuvos krepšinio gerbėjų.

„Noriu pasveikinti mano žaidėjus, visą komandą ir trenerių štabą, kartu iškovojome šią pergalę.

Kaip žinote, atvykome po prastų rungtynių su Prancūzija, kuriose nesilaikėme savo plano ir buvome nusivylę savo pasirodymu.

Šiandien mūsų reakcija buvo gera. Žaidėme išties kietai. Atmosfera Podgoricoje buvo puiki, nors čia atvykstu su skirtingomis komandomis, tačiau sirgaliai nuolat kelia didžiulį triukšmą ir kuria gerą atmosferą palaikydami savus.

Dvikovos metu išlaikėme aukštą koncentraciją, manau, planas gynyboje suveikė puikiai, sustabdėme Juodkalnijos lyderius.

Kiek strigome pirmame kėlinyje, bet galiausiai tai neturėjo didelės įtakos rungtynių eigai. 7-i puolime atkovoti kamuoliai lemiamu metu buvo viena priežasčių, leidusių pasiekti pergalę.

Turiu dar vieną progą ir galimybę padėkoti mūsų sirgaliams, kurie atvyko palaikyti į Podgoricą. Negaliu jų nepaminėti turint omeny, kad jie keliavo kartu į išvykos rungtynes po mūsų dvikovos su Prancūzija. Esame labai laimingi“, – oficialioje spaudos konferencijoje kalbėjo K. Kemzūra, šiame lange pavadavęs Kazį Maksvytį.

„Padarėme reikiamas išvadas po rungtynių Panevėžyje. Pykome ant savęs dėl to, kaip atrodėme, kaip žaidėme. Norėjome reabilituotis prieš mūsų sirgalius ir, žinoma, laimėti rungtynes.

Žinojome, kad tą padaryti nebus lengva, bet kartu su treneriais parengėme gerą žaidimo planą ir svarbiausia, kad tą planą įvykdė. Buvome agresyvūs, padarėme tik 11 klaidų ir atkovojome 12 kamuolių po varžovų krepšiu“, – kalbėjo K. Kemzūra.

Jis pripažino, kad pasiruošti šiam langui lengva nebuvo.

„Čia nėra jokio priešsezoninio pasiruošimo, viskas labai greita. Tai prisidėjo prie pirmų rungtynių vaizdo. Bet niekur nedingsi. Ateina antrosios rungtynės ir darai tai, ką turi daryti. Laimei, turėjau puikius pagalbininkus“, – kalbėjo K. Kemzūra.

„Mano užduotis buvo patekti į pasaulio čempionatą, tą norėjome padaryti šiame „lange“ neatidėliojant to vasariui. Esu laimingas dėl to, o vasarį bet kokiu atveju į abejas rungtynes eisime kovoti dėl pergalių.

Ar tai buvo Kazio (Maksvyčio) reikalavimas? Ne, mes patys tokią užduotį kėlėme (patekti į pasaulio čempionatą per šį langą).

Norėjome laimėti abi dvikovas, tik vienur pavyko, kitur – ne. O Kaziui galima perduoti žinutę: „Kazy, tau tai kainuos“ (šypsosi). Ką gali kainuoti? Mes čia jau susitarsime“, – juokėsi K. Kemzūra.

Strategui pritarė ekipos kapitonas Mindaugas Kuzminskas, kuris prie pergalės prisidėjo pelnydamas 13-a taškų.

„Visų pirma ačiū sirgaliams, kurie atvyko mus palaikyti į Juodkalniją, mes juos girdėjome. Kaip strategas minėjo, padarėme teisingas išvadas, tiek treneriai, tiek žaidėjai.

Nuo pirmos minutės kontroliavome rungtynes, laikėmės plano. Juodkalnija yra puiki komanda, tačiau svarbiausia, kad laimėjome mes, tai svarbu mūsų šaliai, nes Lietuva žais pasaulio čempionate“, – po dvikovos kalbėjo komandos kapitonas M. Kuzminskas.


Standings provided by Sofascore


Paskutinis FIBA pasaulio čempionato atrankos langas numatytas kitų metų vasarį. Jo metu lietuviai susigrums su Vengrijos (namuose) ir Prancūzijos (svečiuose) krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)