Tačiau rungtynės Kaune bus svarbesnės ne dėl jubiliejinės dvikovos, tačiau dėl to, kad prie vyriausiojo trenerio vairo "Žalgirio" gretose debiutuos Ainaras Bagatskis. Jis šią savaitę pakeitė atsistatydinusį Antaną Sireiką.

Per iki šiol žaistas 99 rungtynes "Žalgiris" iškovojo 42 pergales (27 namie ir 15 išvykoje) bei patyrė 57 pralaimėjimus (22 namie bei 35 išvykoje). Kauno ekipa per rungtynes kartu sudėjus pelnė 7914 taškų ir praleido 8030.

Šią savaitę jubiliejinės rungtynės bus ne tik "Žalgiriui". Mirsadas Turkčanas gali perkopti 1000 pelnytų taškų ribą. Stambulo "Ulker" aukštaūgiui iki jubiliejinės ribos trūksta 21 taško. Šiuo metu daugiau nei 1000 taškų per Eurolygos istoriją yra pelnę 23 žaidėjai, kurių viršūnėje – 1940 taškų turintis Marcusas Brownas.

Eurolygoje žaidžia ar žaidė 24 krepšininkai, kurie perkopė 100 žaistų rungtynių skaičių. Praėjusią savaitę šią ribą pasiekė Sergejus Panovas, Aleksejus Savrasenka bei Rodrigo De La Fuente.

J.Kazlauską Kaune pasitiko žmona ir dukra

“Olympiakos” komanda, D grupėje kartu su ispanų “Winterthur FC Barcelona” jau rengiančios planus Eurolygos ketvirtfinaliui, vakar į Kauną atvyko užsakomuoju reisu.

Karmėlavos oro uoste J.Kazlauską pasitiko žmona Otilija ir jaunesnioji dukra Jurgita. Charizmatinis kauniečių krepšinio herojus Tyusas Edney atskrido su žmona brazile ir 2 metų sūnumi Nojumi. Kartu su komanda buvo ir po peties traumos atsigaunantis Eurelijus Žukauskas.

“Visada malonu grįžti į Kauną, kur praleidau šešerius metus. Jie buvo šaunūs. Šį kartą žaisime eilines rungtynes.

Niekada nemėgau susitikimų su komandomis, pakeitusiomis trenerius. Tiesa, ši dvikova su “Žalgiriu” mums nėra žūtbūtinė. Nepaisant to, neabejoju, kad žalgiriečiai stengsis gerai pasirodyti ir užsirekomenduoti naujajam strategui.

Nepasakyčiau, kad mes būsime kitokie. Norime patikrinti kai kuriuos techninius sumanymus, taip pat suteiksime progą daugiau parungtyniauti krepšininkams, kurie iki šiol žaidė mažiau. Vis dėlto tai nereiškia, kad mes nenorime laimėti šio mačo”, - sakė “Olympiakos” vyriausiasis treneris J.Kazlauskas, 1998 metais su “Žalgiriu” iškovojęs Europos taurę, o 1999 m. laimėjęs ir Eurolygą.

Dvikovos su kauniečiais išvakarėse Pirėjo ekipai teko iš peties paplušėti Graikijos čempionate. Praėjusį sekmadienį “raudonieji” (16 pergalių ir 3 pralaimėjimai, 2-oji vieta) svečiuose 82:76 (26:16, 10:20, 29:18, 17:22) palaužė aštuntojoje pozicijoje esančius Atėnų AEK krepšininkus.

Nugalėtojams 21 tašką pelnė Manolis Papamakarias, 16 - Tyusas Edney, 14 - Andrija Žižičius. Renaldas Seibutis surinko 7 taškus.

Sieks revanšo

Pirmosiose "Top 16" turnyro rungtynėse “Olympiakos” įveikė “Žalgirį” 78:69.

Tuomet kauniečiams daugiausiai rūpesčių kėlė Pirėjo komandos vidurio puolėjas Sofoklis Schortsanitis, pelnęs 25 taškus ir atkovojęs 5 kamuolius. T.Edney surinko 16 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

“Sofoklis - galingas žaidėjas, tačiau nepasižymi stabilumu. Jam sėkmingai susiklostė mačas su “Žalgiriu”, tačiau per paskutines dvejas Eurolygos rungtynes jis pelnė vos 7 taškus: su Malagos “Unicaja” - 6, o su “Winterthur FC Barcelona” - tik 1. Manau, kad šį kartą rasime būdų jį sustabdyti.

Visai kas kita - Tyusas Edney, taip pat ir Renaldas Seibutis. Tyusas dabar “ant bangos”, o Renaldas tikriausiai norės nenuvilti savo gerbėjų, kurių, kaip ir per pirmojo etapo rungtynes Vilniuje su “Lietuvos rytu”, jis tikriausiai nestokos Kauno sporto halėje.

Neabejoju, kad ir Jonas Kazlauskas turi ambicijų švęsti pergalę mieste, kuriame ilgai dirbo ir pasiekė įspūdingų rezultatų”, - su “Kauno diena” dalijosi mintimis “Žalgirio” vyriausiojo trenerio asistentas Rimantas Grigas.

Pašnekovas pabrėžė, kad žalgiriečiai nusiteikę revanšui, nors rungtynių baigtis neturės įtakos pozicijai D grupės rikiuotėje.

“Profesionalams nėra nereikšmingų varžybų. “Žalgiris”, siekiantis išbristi iš nesėkmių liūno, - ne išimtis”, - teigė R.Grigas.