Projekto tikslas – motyvuoti mokyklinio amžiaus merginas pozityviai keisti požiūrį į savo kūną, įtraukti į nemokamas ir laisvai prieinamas fizines veiklas, skatinti įsitraukimą į sportą per krepšinio treniruotes bei ieškoti savirealizacijos galimybių krepšinio sporto šakoje sekant Lietuvos moterų krepšinio lygos profesionalių žaidėjų pavyzdžiais.

Prie projekto prisidėti bei koordinuoti visą jaunųjų krepšininkių paieškos ir atrankos procesą sutiko Alvydas Jocys – geriausios Lietuvos jaunosios krepšininkės Justės Jocytės tėtis.

„Alvydas Jocys vadovaus programos komandai, kuri visoje Lietuvoje ieškos naujų talentų būtent merginų krepšinyje“, – pažymėjo vienas LKF vadovų.

„Noriu pasidžiaugti, kad federacijos pastangomis, su Druskininkų savivaldybės pagalba atsirado toks sporto centras, kuris sudarys stiprią konkurenciją netgi tokiai Tony Parkerio akademijai Prancūzijoje“, – sakė Alvydas Jocys.

„Stengsimės aplankyti kuo daugiau mokyklų, ne vien didelių mokyklų, stengsimės važiuoti į nedidelius miestelius, ieškosime mergaičių, kurios nori žaisti krepšinį, nori turėti išsilavinimą. Krepšinis bus ta sporto šaka, kuri padės jaunai mergaitei susidėliot gyvenimo kelią.“

Projekto „Stipresnė aš“ internetinėje svetainėje www.stipresneas.lt bus pateikiama video medžiaga su motyvacinėmis paskaitomis, fizinėmis pratybomis bei krepšinio treniruotėmis.

„Medžiaga skirta merginoms tuose miesteliuose ar kaimo vietovėse, kur nėra galimybių lankyti krepšinio treniruočių. Jos galės pačios ar su kūno kultūros mokytojų pagalba įgyti krepšinio pradmenis ir būti pastebėtos ar pakliūti į vieną iš Lietuvos krepšinio federacijos koordinuojamų merginų krepšinio centrų“, – apie naujausią iniciatyvą pasakojo LKF generalinis sekretorius M. Balčiūnas.

„Krepšinis mus ugdo kaip asmenybę, taip pat išugdo charakterį, išmoko bendrauti su žmonėmis, komandinio darbo. Krepšinis duoda daug emocijų, tiek teigiamų, na kartais ir neigiamų, bet vistiek to reikia ir gyvenime tai tikrai labai praverčia“, – kalbėjo viena projekto dalyvių, Lietuvos dvidešimtmečių merginų rinktinės žaidėja Amalija Pašajevaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją