Panevėžyje gautas antausis nuo prancūzų (65:90) Lietuvos rinktinės padėties K grupės turnyro lentelėje nekomplikavo.

Jeigu šį vakarą Kęstučio Kemzūros vadovaujamiems lietuviams pavyks pasiekti pergalę prieš Juodkalnijos krepšininkus (6/3), kelialapis į kitų metų planetos pirmenybes automatiškai atsidurs lietuvių kišenėje.

Visgi jau šiandien užsitikrinti vietą čempionate lietuviai gali net ir pralaimėję. Tai nutiktų tuo atveju, jei Čekijos rinktinė (3/6) išvykoje nugalėtų vengrus (4/5), o Prancūzijos krepšininkai (7/2) namuose įveiktų bosnius (5/4).

Tokiu atveju Lietuvos rinktinės iš geriausių komandų trejeto nebegalėtų išstumti niekas – nei čekams, nei vengrams taptume nebepavejami, o prieš bosnius bet kuriuo atveju turime pranašumą, nes anksčiau laimėjome abejas rungtynes.

Jeigu nesusiklostytų ir šis scenarijus, kelialapį dar bus galima užsitikrinti per likusias dvejas vasario atrankos „lango“ rungtynes, kai Lietuvos rinktinė namuose priims vengrus ir išvykoje žais su prancūzais.

Anot rinktinės trenerio K. Kemzūros, komanda liko nusivylusi savo pasirodymu rungtynėse Panevėžyje, tačiau po jo padarė tinkamas išvadas. „Laukiame didžiulio triukšmo, tačiau turime išlaikyti koncentraciją ir išlikti kartu“, – teigė jis.

Primename, kad kelialapius į pasaulio čempionatą, vyksiantį Filipinuose, Indonezijoje ir Japonijoje, iškovos tris pirmas vietas grupėje užėmusios rinktinės.

Pirmadienio K grupės rungtynės

19 val. Vengrija – Čekija

20 val. Juodkalnija – Lietuva

21.30 val. Prancūzija – Bosnija ir Hercegovina


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją