Kviečiame susipažinti su visų šios dienos rungtynių anonsu.

16 val. Kauno „Žalgiris-2“ – „Telšiai“
„Žalgirio“ treniruočių centras, Naglio g. 4A, Kaunas

„Telšiai“ laimėjo visas 11 šį sezoną sužaistų rungtynių, o „Žalgiris-2“ – visas 10. Šiandien vienai iš šių ekipų teks pirmą kartą pajausti pralaimėjimo kartėlį, o kita liks vienintele lygoje žygiuojančia tik pergalingai.

Ketvirtadienį „Žalgiris-2“ namie nepaliko jokių vilčių Martyno Mažeikos vedamai „Kretingai-VR Servisui“ (103:80), o pastaruoju metu sunkiau pergales rinkę „Telšiai“ taip pat be didesnio vargo sudorojo Mažeikių „M Basket“ (85:69). Abi komandos lyderių dvikovą pasitinka geros nuotaikos, o mes sužinosime, ar aikštėje svarbiau milžiniška jaunųjų kauniečių energija, ar telšiškių patirtis?

16 val. Mažeikių „M Basket“ – Palangos „Kuršiai“
Ventos progimnazijos sporto salė, Pavenčių g. 15, Mažeikiai

Pastaruoju metu pergalėmis aistruolius pagaliau nudžiuginusi Mažeikių komanda (3/7) ketvirtadienį neturėjo didesnių argumentų Telšiuose, tačiau šiandien laukia nauja istorija su ne tokiu galingu varžovu. O ir „M Basket“ gali pademonstruoti kitokį veidą, jei į rikiuotę sugrįš dėl ligos pastarąsias rungtynes praleidęs Ginas Mulevičius bei sėkmingai ekipoje debiutuos po 7 metų iš LKL sugrįžtantis 206 cm ūgio Karolis Guščikas.

Savo naujoką turės ir „Kuršiai“ (6/5), į komandą pasikvietę 180 cm ūgio amerikietį Zacaree Owensą. Tiesa, ir be jo palangiškiai galėtų būti laikomi šios dvikovos favoritais, nes laimėjo jau 4 rungtynes iš eilės, o ketvirtadienį buvo tvirtai nugalėta viena tiesioginių konkurenčių dėl geresnių pozicijų turnyro lentelėje „Šilutė“ (91:77)

16 val. Joniškio „Delikatesas“ – Vilkaviškio „Perlas“
Saulės pagrindinės mokyklos sporto salė, Livonijos g. 6, Joniškis

Abi komandos yra ne pačios geriausios nuotaikos, tad šias rungtynes vertins kaip galimybę atsitiesti, o Joniškio komandą vos prieš keletą dienų papildęs vidurio puolėjas Povilas Gaidys stos prieš savo buvusią ekipą.

„Delikatesas“ (2/8) pralaimėjo jau 5 kartus iš eilės, o ketvirtadienį nerado argumentų prieš taip pat 5 pralaimėjimų seriją turėjusį Kauno r. „Atletą“. Neišgelbėjo ir gana solidžiai debiutavęs P.Gaidys (7 taškai ir 7 atkovoti kamuoliai).

„Perlas“ (5/6) savo pastarąsias rungtynes žaidė antradienį ir nesugebėjo namie pasipriešinti Šakių „Vyčiui-VDU“ (64:84). Tas rungtynes dėl diskvalifikacijos praleido komandos lyderis puolėjas Rokas Stankevičius, nebebuvo P.Gaidžio, tad komandai po krepšiais tiesiog trūko centimetrų. Padėtį buvo galima gelbėti tritaškiais, tačiau jie taip pat nekrito (5/24).

17 val. Vilniaus „Stekas“ – Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“
„Active Vilnius“ Žemynos sporto salė, Žemynos g. 14, Vilnius

Vilniečiai (4/5) rungtynes su pralaimėjimų liūne paskendusiu „Neptūnu-Akvaservis“ (0/11) gali vertinti tik kaip mačą, kurį privaloma laimėti. Labai įdomu, kaip šį kartą pasirodys „Steko“ įžaidėjas Paulius Semaška, pastaruoju metu aikštėje tiesiog daręs viską, ką nori – 22 taškai su „Atletu“ ir 29 taškai bei 13 rezultatyvių perdavimų (41 naudingumo balas) su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

19.30 val. „Šilutė“ – Kauno r. „Atletas“
Vydūno gimnazija, Atgimimo alėja 3, Šilutė

„Šilutė“ sezoną pradėjo 5 pergalėmis per 7 rungtynes, tačiau visus 3 pastaruosius mačus pralaimėjo. Jei nesėkmes žaidžiant su „Kretinga-VR Servisu“ (84:87) ir „Telšiais“ (67:71) galima priimti tiesiog kaip karčią piliulę, tai pralaimėjimas „Kuršiams“ 77:91 turėjo priversti Simoną Serapiną rimtai sunerimti dėl savo komandos sportinės formos.

Savo rebusus turi spręsti ir „Atleto“ strategas Remigijus Bardauskas. Jam ketvirtadienį pavyko nuridenti akmenį nuo krūtinės, kai 88:75 buvo įveiktas „Delikatesas“ ir nutraukta 5 pralaimėjimų serija. Tomas Balčiūnas pirmą kartą šį sezoną paliko aikštę nepelnęs dviženklio taškų skaičiaus, bet taškų rinkimo estafetę sėkmingai perėmė kiti žaidėjai – būtent to „Atletui“ itin trūko daugumoje ankstesnių rungtynių.

Visų rungtynių LIVE transliacija galite rasti Delfi sportas Youtube paskyroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją