Nors didžiąją rungtynių dalį nuo „Žalgirio“ atsiliko 2-5 taškais, o trečiojo kėlinio viduryje apskritai buvo išsiveržusi į priekį, mačo pabaigoje ASVEL komanda kapituliavo anksčiau laiko.

Ketvirtasis kėlinys pralaimėtas 9:24, paskutinės keturios minutės 0:12, o po finalinės mačo sirenos švieslentėje atsispindėjo Vilerbano publikos visiškai netenkinantis rezultatas – 76:93.

„Prieš ketvirtąjį kėlinį dar buvo nemažai vilčių, tačiau ASVEL komandai jis tapo katastrofišku. Neveikė nei puolimas, nei gynyba, „Žalgiris“ absoliučiai nusipelnė pergalės. Sunku pasakyti, kiek laiko prireiks Nando De Colo ir kompanijai, kad atsigautų po šio gniuždančio pralaimėjimo“, – vos pasibaigus rungtynėms konstatavo Sports.fr.

Panašios buvo ir visiškai nusivylusio T.J. Parkerio mintys. Prieš turnyro organizatorių kameras angliškai ištaręs vos kelis žodžius, klubo savininko Tony Parkerio brolis pernelyg ilgai neužsibuvo ir spaudos konferencijoje duodamas interviu prancūziškai.

38-erių krepšinio specialistas visiškai pripažino „Žalgirio“ pranašumą ir jau mąstė, kaip į teisingas psichologines vėžes nukreipti baltą vėliavą iškėlusią savo komandą.

„Tikrai sunkus vakaras – tenka pripažinti, kad „Žalgiris“ nusipelnė pergalės. Žaidėjai buvo perspėti, ko galima laukti. Jie matė vaizdo įrašus, matė, kokia pajėgi abiejose aikštės pusėse yra Kauno komanda. Ir nebuvo jokių siurprizų.

Mums trūko konkretumo priimant sprendimus ir puolant, ir ginantis. „Žalgiris“ sugebėjo izoliuoti mūsų krepšininkus vienus nuo kitų, nesidalijome kamuoliu, nebuvo jokio komandinio žaidimo. Nematėme krepšinio, kokį norime vystyti čia, ASVEL klube“, – konstatavo T. J. Parkeris.

„Mes turime reaguoti labai greitai ir persigrupuoti po pralaimėjimo, nes laukia itin dvejos sunkios išvykos rungtynės – Eurolygoje vyksime į Belgradą pas „Crvena Zvezda“, o Prancūzijos čempionate – į svečius pas Dižono ekipą“, – pridūrė jis.

Kaip jau rašėme, „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą oponentus pranoko pagal daugumą statistikos rodiklių, o ypač – pagal pataikymo iš visų aikštės zonų procentus.

ASVEL - "Žalgiris" rungtynių statistika

Kauniečių herojumi gana netikėtai tapo Tomas Dimša, pasiekęs karjeros rezultatyvumo Eurolygoje rekordą (21 taškas), per 25 min. pataikęs 5 iš 6 tolimų metimų, taip pat realizavęs abu dvitaškius ir abu baudų metimus.

„ASVEL – antroje vietoje Eurolygoje pagal gynybą, tad mes labai gerai pasirinkome savo taikinius, gerai prisitaikėme prie skirtingų varžovų gynybos sistemų. Smagu laimėti Eurolygoje, o dar smagiau – išvykoje. Sveikinu komandą, ji nusipelnė pergalės ir laisvadienio“, – po rungtynių džiaugėsi „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis.

Su Prancūzija artimus ryšius palaikantis strategas spaudos konferencijos metu į vieną iš klausimų buvo paprašytas ir bandė atsakyti prancūzų kalba, bet po kurio laiko nusišypsojo „persijungė“ į anglų kalbą.

Artimiausios rungtynės „Žalgirio“ laukia lapkričio 18 d. – žaisti Eurolygos mačo į Kauną atvyks Ettore Messinos treniruojama Milano „Olimpia Armani“ komanda.

Europos nacionaliniuose čempionatuose dėl Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) rinktinių „lango“ ateinančią savaitę yra paskelbta pertrauka.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją