Dėl karo Ukrainoje „Prometey“ namų rungtynes žaidžia Latvijos sostinėje Rygoje.

Lapkričio 30 dieną „Prometey“ laikinai apsilankys ir „Žalgirio“ arenoje.

„Esame patenkinti sąlygomis Rygoje, ten mus priėmė tikrai svetingai, visgi labai nekantraujame atvykti į „Žalgirio“ areną, – sakė vienas „Prometey“ vadovų lietuvis Aurimas Mileišis. – Lietuviai ne tik palaiko Ukrainą, bet ir yra tikra krepšinio šalis, todėl tikimės, jog jie padės mums pasijausti kaip namuose, kurių dėl karo esame netekę. Šiuo metu žaidžiame tikrai puikų, aukšto lygio krepšinį, todėl tikiu, kad palaikyti mus atvyksiantys sirgaliai nesigailės ir pamatys puikią kovą.“

A. Mileišis nėra vienintelis „Prometey“ lietuvis. Mantas Šernius dirba ekipos trenerio Roneno Ginzburgo asistentu, o fiziniu parengimu rūpinasi Mantas Valčiukaitis. Komandoje žaidžia ir keli lietuviams pažįstami ukrainiečiai: pernai „Šiauliuose“ rungtyniavęs Issufas Sanonas, anksčiau Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Prienų-Birštono „Vytauto“ garbę gynęs Denisas Lukašovas.

„Prometey“ po ketverių rungtynių Europos taurės turnyre turi dvi pergales ir A grupėje dalijasi 2-8-a vietomis. Tokį patį pergalių bei pralaimėjimų balansą turi ir Panevėžio „Lietkabelis“.

„Prometey“ taip pat varžosi jungtinėje Latvijos ir Estijos lygoje, kurioje yra nesustabdoma – laimėjo visas 7-erias rungtynes varžovus vidutiniškai įveikdama 32 taškų persvara.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją