Kauno „Žalgiris“ pergalių svečiuose sąskaitą atidarė pranokdamas Vilerbano ASVEL 93:76, o labiausiai prie to prisidėjo vienas ekipos atsarginių.

T. Dimša žaidė 25 min. ir pataikė 5 iš 6 tolimų metimų, taip pat realizavo abu dvitaškius ir abu baudų metimus.

28-erių gynėjas puikiai pasirodė ir pačioje pirmoje Eurolygos dvikovoje su Tel Avivo „Maccabi“ (13 taškų), tačiau vėliau per penkis turus jo rezultatyvumo vidurkis tesiekė 2,6 taško.

Užribyje T. Dimša liko ir praėjusio sekmadienio principinėje Lietuvos krepšinio lygos (LKL) akistatoje su Vilniaus „Rytu“, kurioje težaidė minutę.

Po mačo Prancūzijoje kaunietis atskleidė iš pradžių pamanęs, kad panašiai susiklostyti jam gali ir šis vakaras.

„Po pirmos varžovų atakos, kuomet neapsigyniau, galvojau, kad ilgam atsisėsiu ant suolo. Normalu, turime daug žaidėjų, ir aikštėje turi būti tie, kurie žaidžia geriau. Po to pavyko prasilaužti, pajaučiau žaidimą. Smagu, paskutinė savaitė ar daugiau man buvo sudėtinga. Bet tos rungtynės ėjo ir praėjo, kitą kartą viskas spręsis iš naujo“, – komentavo T. Dimša.

„Gerai, kad turime ilgą suolą ir skirtingus žaidėjus, galinčius skirtingais momentais patraukti komandą. Tomą ankstesnėse rungtynėse ragindavome, kad nebūtų pasyvus. Šiandien jis dažnai naudojosi tuo, kad jį dengė vienas silpniau besiginančių ASVEL žaidėjų.

Džiugu, kad nereikia kankintis su keliais žaidėjais, nuo kurių viskas priklauso. Be abejo, neturime užmiršti savo lyderių, bet visi kaunasi dėl komandos, ir tai jaučiasi. Kita vertus, šiandien išnaudojome 10 krepšininkų iš 12, tad yra kur tobulėti“, – pridūrė ekipos vairininkas Kazys Maksvytis.

Visas dešimtukas, ketvirtadienį žengęs ant parketo, pelnė taškų, ir komanda sužaidė kol kas rezultatyviausias sezono rungtynes Eurolygoje. Vis dėlto vertindamas pergalę, T. Dimša pirmiausia akcentavo „Žalgirio“ gynybą.

„Buvo kalnelių, pabėgimų, bet varžovai vis pavydavo. Vis dėlto pabaigoje su tuo susitvarkėme, daugiau keitėmės dengiamaisiais gynyboje. Buvo sėkmės, bet ir geras darbas tai lėmė“, – sakė rezultatyviausias dvikovos žaidėjas.

Atskiro paminėjimo nusipelnė Kevarriusas Hayesas, į kurį Prancūzijoje tarsi įsikūnijo „Žalgirio“ blokų karalius – Anapilin jau iškeliavęs ukrainietis Grigorijus Chižniakas.

Nepaisant 4 asmeninių pražangų, amerikietis sugebėjo blokuoti 5 varžovų metimus.

„Jis cementuoja mūsų gynybą, su juo galime taikyti skirtingas sistemas. O šiandien dar žaidė prieš buvusią savo komandą“, – pažymėjo K. Maksvytis.

„Žalgirio“ treneris apskritai atrodė ypač pradžiugintas auklėtinių pasirodymo ir pažadėjo jiems išeiginę.

„Jau pirmoje pusėje galėjome atsiplėšti didesne persvara – gerai žaidėme puolime, bet šiek tiek galėjome pasitempti gynyboje. Tai bandėme padaryti trečiame kėlinyje, bet anksti prisirinkome pražangų. Na, o paskutiniame ketvirtyje gerai sužaidėme abiejose aikštės pusėse.

ASVEL – antroje vietoje Eurolygoje pagal gynybą, tad mes labai gerai pasirinkome savo taikinius, gerai prisitaikėme prie skirtingų varžovų gynybos sistemų. Smagu laimėti Eurolygoje, o dar smagiau – išvykoje. Sveikinu komandą, ji nusipelnė pergalės ir laisvadienio“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Kitame Eurolygos ture į septintą vietą turnyro lentelėje pakilę žalgiriečiai (4/3) lapkričio 18 d. namuose priims Milano „Olimpia“.

ASVEL - "Žalgiris" rungtynių statistika
Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją