Pirmoje rungtynių pusėje „Žalgirio“ puolimą į priekį gana netikėtai timptelėjo visus tris tritaškius pataikęs ir 13 taškų per 10 min. surinkęs Tomas Dimša.

Nors savoje aikštės pusėje „Žalgiris“ turėjo daug problemų stabdydamas ASVEL gynėjus, vos pasitaikius progai nuolat bandžiusius savo greičiu pranokti nemažai laiko ant parketo gavusį Lauryną Birutį, po 20 min. kauniečiai buvo priekyje – 50:46.

Trečiame kėlinyje T. Dimša pataikė dar du tritaškius, taip problemų dėl pražangų turėjusiam „Žalgiriui“ padėdamas pirmauti ir po 30 min. (69:67).

ASVEL perimti iniciatyvos taip ir nepavyko. Geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje žaidęs gynėjas sėkmingą pasirodymą pratęsė ir lemiamo ketvirčio metu, prie savo krepšio varžovus į neviltį tiesiog vadė kauniečių aukštaūgis Kevarrius Hayesas (5 blk.), o Prancūzijos ekipa kapituliavo anksčiau laiko.

T. Dimša iš viso pelnė 21 tašką (5/6 trit., 2/2 dvit., 2/2 baud.) per 25 min. ir surinko 25 efektyvumo balus. 28-erių gynėjas iki šiol per rezultatyviausią savo susitikimą Eurolygoje buvo pelnęs 13 taškų.

Tiesa, galutinė „Žalgirio“ taškų persvara – didžiausias ketvirtadienio vakaro kauniečių pranašumas Prancūzijoje – ne visai atspindi tikrąją rungtynių eigą.

Nors svečiai pirmavo didžiąją susitikimo dalį, dažniausiai jų pranašumas tebuvo (2-5 taškai), o trečiam kėliniui įpusėjus ASVEL ekipa apskritai buvo trumpam persvėrusi rezultatą savo naudai.

Pažymėtina, kad „Žalgirio“ krepšininkai varžovus pranoko pagal daugumą statistinių koponentų, o ypač išskirtinas kauniečių taiklumas iš dviejų taškų zonos. „Žalgiris“ dvitaškius Vilerbane realizavo 75,8 proc. taiklumu.

ASVEL - "Žalgiris" rungtynių statistika

„Žalgiris“: Tomas Dimša 21, Lukas Lekavičius 16 (6/6 dvit., 4/4 baud.), Keenanas Evansas 12 (8 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 12, Ignas Brazdeikis 8, Kevarrius Hayesas 6 (7 atk. kam., 5 blk.), Tyleris Cavanaugh 5, Arnas Butkevičius 3, Rolandas Šmitas 2 taškai.

ASVEL: Jonah Mathewsas 15, Amine Noua 12, Nando De Colo 11, Davidas Lighty 9, Parkeris Jacksonas-Cartwrighte'as 8 taškai.

Kitą savaitę, lapkričio 18 d. vakarą, „Žalgiris“ namie priims Milano „Olimpia Armani” ekipą.


Standings provided by Sofascore



Lukas Lekavičius
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)