„Manau, kad viena iš mūsų nesusikaupimo ir nenusiteikimo priežasčių yra FIBA langas, kadangi į rinktines kviečiami keturi mūsų žaidėjai. Paskutinę savaitę girdėti vien tik tos kalbos, kas važiuos, kas ne“, – po skaudaus pralaimėjimo Klaipėdoje pareiškė Rimas Kurtinaitis.

Per pirmus šešis turus tik sezono išsišokėliams iš Jonavos (62:80) nusileidę „Vilkai“ vėliau nusilenkė tiek Vilniaus „Rytui“ (89:91), tiek ir „Neptūnui“ (80:100).

Tačiau šiuo metu Alytyje besibazuojanti komanda į paniką nepuola ir savo ambicijų nemažina.

„Dar tik sezono pradžia – bus ir pakilimų, ir nuopuolių. Svarbu išlaikyti tęstinumą“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ ramiai dėstė įžaidėjas Kristupas Žemaitis.

Jo atstovaujamo „Wolves“ būrio siekis – kitais metais kautis nebe tik vietiniame fronte ar Šiaurės Europos krepšinio lygoje (ENBL), o kur kas rimtesniame turnyre.

„Mūsų tikslas vis tiek yra būti labiau matomiems Europoje. Šiemet vietos Europos taurėje negavome, FIBA Čempionų lyga taip pat nuplaukė, tai turėjome šansą žaisti FIBA Europos taurėje, bet per atranką į ją nepatekome, patyrėme fiasko, ir vieno sezono tikslų, galima sakyti, jau neįvykdėme.

Bet vėlgi viskas vyko sezono pradžioje ir galvų tikrai nenuleidome. Turime dabar per LKL frontą iškovoti vietą europiniame turnyre ir, kaip aš įsivaizduoju, tai turėtų būti Europos taurė.

Be abejo, šio sezono mūsų visų ir vadovų tikslas yra žaidimas LKL finale. Taip sportiniu keliu išsikovotume bilietą į Europos taurę ir labai gražiai viskas susidėliotų. Kitais metais keltumėmės į Vilnių, ten sportuotume ir žaistume ne tik LKL, bet ir Europos taurės rungtynes, kurių, jeigu išliks toks pats formatas kaip pastaraisiais metais, būtų bent 18. Geri krūviai, geros komandos, būtų išvis fantastika ir didelis laimėjimas mums“, – atviravo Krisas.

Jam dėl minučių ir svaresnio vaidmens žaidimo schemose tenka konkuruoti su beveik po 15 taškų per mačą renkančiu amerikiečiu Ahmadu Caveru.

„Šiemet konkurentas man yra tikrai stiprus, dar yra ir Adas Juškevičius, kuris toks antras-pirmas, bet žinau savo užduotis, stengiuosi pradėti nuo gynybos, o puolime irgi gerai suvadovauti ir įnešti tos ramybės bei pozicinio krepšinio.

Panevėžyje buvo visai kitas žaidimo braižas, o dabar treneris R. Kurtinaitis reikalauja daugiau bėgimo, trumpų derinių, greitų metimų. Man tas patinka. Manau, aš gebu prisitaikyti prie vienos ar kitos sistemos. Bet faktas, kad to laiko naujoje komandoje dar reikia. Grįžus po rinktinės buvo tas emocinis ir galbūt psichologinis pavargimas, nes vis tiek viską išgyvenau būdamas šalia“, – pasakojo K. Žemaitis.

Krepšinio aikštelėje it ant mielių augantis kaunietis vis dar sulaukia ne tik patarimų, bet ir pastabų iš labiau patyrusių.

„Tu labai geras vaikas, bet reikia naglumo ant to pikenrolo“, – priėjęs prie savo auklėtinio pamokė R. Kurtinaitis.

„Čia tikrai labai gera pastaba, į kurią stengiuosi reaguoti, nes jis – ne pirmas žmogus, kuris man tą pasako. Daugiausiai mano žaidimo yra du prieš du situacijose ir treneris nori, kad aš nebūčiau toks pasyvus, o lįsčiau po krepšiu ir atakuočiau, bandyčiau dėti per galvas, provokuočiau pražangas.

Bet kažkaip žaidimo metu matai tą didesnį varžovo kūną ir mintyse pagalvoji, kad įlipsi į medį ar kažkas tokio bus, todėl pasirenki floaterį arba kokį kitą sprendimą, kuris irgi nėra blogas. Pridėjęs to įžūlumo tapčiau dar įvairiapusiškesniu žaidėju. Aišku, tai nėra lengva išugdyti, bet bandau tą balansą rasti“, – teigė Kristupas.

Jis – vienas iš trijų „Vilkų“, kuris padės Lietuvos rinktinei šį FIBA langą. K. Žemaitis kartu su Eigirdu Žukausku ir Regimantu Miniotu bandys lietuvius dar labiau priartinti prie 2023-iųjų pasaulio čempionato.

Įdomu, kad pats Kristupas per ketverias rungtynes, kuriose gynė šalies garbę (dvejas PČ atrankoje ir dvejas Europos pirmenybėse), kol kas dar nėra pasižymėjęs taškais.

„Prancūzų komanda, kad ir nebus joje Eurolygos bei NBA žaidėjų, yra labai stipri. Na, bet bandysim, bandysim laimėti. Man ir pačiam gal jau kažkiek didesnis vaidmuo šį kartą bus. Žiūrėsime. Stengiuosi, darysiu viską, ką galiu.

Kosmosas, kad per porą metų nuo sezono Alytaus „Dzūkijoje“ viskas taip pasisuko, kad aš patekau į pagrindinį rinktinės dvyliktuką. Man – tai didelis pasiekimas, kuris tik dar labiau stumia dirbti ir tikėti savo jėgomis bei tuo, ką darau.

Aišku, gaila, kad nepavyko atsidaryti, ypač prieš vengrus. Buvo suteikta gerų minučių, tiesiog nesukrito metimai, nes gal dar kažkoks ir jauduliukas slėgė. Vis tiek yra visai kas kita žaisti su Lietuvos rinktinės marškinėliais, įtampėlė prisideda. Tikiuosi, tai nebuvo paskutinis mano patekimas į rinktinę ir ateity dar bus tų šansų, o kas nuo manęs priklauso, aš atiduosiu viską“, – tikino jis.

Primename, kad Lietuvos vyrų jau penktadienį Panevėžyje laukia mūšis su Europos vicečempione Prancūzija ir jos megatalentu Victoru Wembanyama, kuriam prognozuojamas pirmasis 2023 metų NBA naujokų biržos šaukimas.

Visas pokalbis – laidos „Krepšinio zona“ vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)